0

Familie bil

spurt 2016-07-25 23:48:22 +0100

Hei skal kjøpe ny familie bil til ca 300 000-350 000. Har til nå kjørt vw golf 09 5 dørs bilen må være større en denne men ikke mye. Jeg kjører ca 40000 km i året så bilen må være komfortabel. Håper du har noen tips M.v.h Espen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-07-26 14:06:33 +0100

Om du skal overholde budsjettet, kan nesten-ny være et alternativ til ny. Tenk tanken. Når du har erfaring fra VAG, er det et godt valg å fortsette med VAG, det være seg Skoda eller VW. Ikke minst fordi du kjører noen kilometer, både komfort, driftsikkerhet og totaløkonomi gjør dette til et fornuftig valg. I ditt sted ville jeg definitivt prøvekjørt både Golf 7 og siste generasjon Octavia, mener begge er et nummer større enn forrige generasjon. Har selv en Golf 7 stasjonsvogn, den oppleves som like stor innvendig som vår forrige Passat B5, og bagasjeplassen er formidabel. Stilig er den også. At Passat / Superb har mer plass i baksetet, er korrekt, men om du ikke har behov for to bakovervendte barneseter eller skal kjøre med fullvoksne personer i baksetet hver dag, er Golf 7 / Octavia stor nok for en familie.

For min del hadde jeg bestillingen klar på Passat CC, etter å ha satt ny verdensrekord i prøvekjøring konkluderte jeg jo med at Passat eller CC var tingen. Men så kom Golf 7, etter en grundig prøvekjøring var det bare å erkjenne at Golf 7 er bedre allroundbil, og rett og slett passe stor. Om du likevel trenger plass: både Skoda Superb og Passat Hybrid gir mye bil for pengene i forhold til innkjøpskostnad. Men med ditt kjøremønster bør du vurdere totalkostnaden, ikke minst er drivstoffkostnader en vesentlig faktor når du kjører mye. TDI er tingen, og 2.0 / 150 er et godt valg. 1,6 TDI opplever jeg som en strikkmotor, på samme måte som bensinmotorene, men for all del: den holder jo til norske fartsgrenser.

Med et forbehold: med 2.0 TDI er DSG greit å ha, med 1,6 TDI og bensin....er DSG absolutt påkrevet om du ikke skal få krampe i høyrearmen og clutchfoten. I det store hele, når du kjører mye, anbefaler jeg på det varmeste både DSG, adaptiv cruisekontroll, lane assist og lysassistent. Bruk heller pengene på dette, enn jalla-felger, standardfelgene er det beste valget mhp både komfort og dekk-økonomi. Om du er like stor som meg: ergonomiske seter....som minner om det vi kalte sports-seter tidligere....og kollisjonsputer i baksetet....koster lite og gir mye. En viktig ting på tampen: både jeg og mange andre kjører våre nye VAG rett på understellsbehandling....det er mange gode grunner til det....dinitrol eller tilsvarende fungerer greit sammen med originalbehandlignen....ikke minst for deg som kjører langt er dette viktig.. Og bare så det er sagt, mangelfull fabrikkbehanlding er noe som går i disse tider, har vel noe med "konkurranse" å gjøre...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar