0

Kjøp av gammel Audi A6 som førstebil?

spurt 2016-07-20 19:42:19 +0100

Hei, jeg vurderer å kjøpe farfars gamle a6 som første bil, men er redd for at den vil bli alt for dyr.. Det er en sedan, 150hk bensin motor, manuell, og fra 2004. Prisen på den er rundt 50 000. Den er gått ca. 100 000 kilometer.

Spørsmålet mitt er da om dette er en bil som jeg kan ha uten for mye og dyre reprasjoner, eller om det bare vil bli et stort pengesluk..

Mvh Erling

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-07-21 11:33:25 +0100

Bilen er god den, og med kun 100.000 km på speedometeret er den ikke engang innkjørt. Det som avgjør om bilen skal bli et pengesluk eller ikke, er din egen kjørestil og hvor nøye du passer på den. Denne bilen skal ha oljeskift til intervallene, vanlig delsyntetisk olje fungerer bra, og du bytter ALLTID filter samtidig med olja. Siden dette er en bensinbil, tipper jeg oljeskiftintervallet er 15.000 km, men det finner du i instruksjonsboka. Mhp "service" finner du et godt tredjepartverksted og lar dem gå over bilen samtidig med oljeskift eller EU-kontroll. Med "gå over" tenker jeg først og fremst på en enkel sjekk av hjuloppheng, belgene på drivleddene og og bremser. Dette er jo en relativt tung bil, i tillegg har den mulitlink forstilling. Om du passer på og skifter de delene som er slitt underveis, slipper du at de drar med seg mer, verre er det ikke. Her kommer også din egen kjørestil inn: dette er først og fremst en sikker og komfortabel bil, som er designet for å være det vi kaller et landeveislokomomitiv. Den er ikke laget for å kjøre gris på svingete veier, heller ikk for å spinne vilt i piruetter på en parkeringsplass. Du skal kjøre den med respekt, og aldri glemme vekta. Kjører du den med fornuft, kan den holde en million kilometer uten problemer. Drar du bånn pinne på et eneste åttetall på en parkeringsplass, river du drivknutene i fillebiter og kanskje mer til. Da oppdager du at deler koster penger. Mer komplisert er det ikke. For å lære seg en fornuftig og trygg kjørestil er dette en fantastisk bil, om du skal ha en "ungdomsbil" og herje...vel....da er det best med en gammel Lada og et jorde :-) Jeg har selv kjørt en tilsvarende bil fra VW, med multilink forsilting osv, og opplevd en halv million problemfrie kilometer, det var en fantastisk bil på langkjøring, men igjen: husk vekta....både på svingete vei og vinterføre.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar