0

Grådige bruktbilselgere?

spurt 2016-07-15 04:36:38 +0200

Hei!

Jeg er en over middels bilinteressert type, og samtidig glad i finn.no. Det gjør at jeg ofte slår av noen minutter i bruktbilmarket-studier.

Det jeg nå har kommet over er garantert ikke noe nytt, men for meg så er inntrykket at det for tiden skjer oftere enn før, og mer tydelig enn før.

Saken jeg vil ta opp er spriket i prisene på bruktbil vs nybil, Mitt inntrykk er at det nå er meget store forskjeller. Noen modeller har kollapset i pris, mens andre ser ut til å selges DYRERE bruk enn nye. Sistnevnte eksemel sees mest tydelig på de modellene som nå blir faset ut til fordel for avgiftsgunstige modeller.

En tommelfingelregel har jo ofte vært 10-15% rabatt (noen kanskje enda mer) etter første året på bruktbilprisen vs nybilprisen, og så omtrent 10% i året. Men nå er inntrykket mitt enorm variasjon.

La oss se på de mest optimistiske annonsene:

http://m.finn.no/car/used/ad.html?fin... Her er denn "gamle" Cayman for kr 950.000. Denne har 211 hk, mens den nye modellen har 300 hk. Nye modellen starter også hele 150.000 lavere, selvom det helt klart er en "lokkepris". Men selv specet opp til samme nivå får man tilsvarende pris, og da en helt ny bil med 50% mer effekt.

http://m.finn.no/car/used/ad.html?fin... Råtassen M2. Spec den likt selv på bmw.no og du ender 30.000 billigere for en ny bil. Du har også selvsagt oppsiden ved å gjøre den individuell etter ditt behov, samt spare inn enda mer hvis det er snakk om rabatter på nybilprisen. Her tok jeg til og med kontakt med selger, og de påsto at prisen er tilsvarende listepris på nybil. Rett og slett jug og sladder fra "eksperten" man skulle tro man kunne stole på i dagens innviklede bilmarket...

Vannvittige prisfall: http://m.finn.no/car/used/ad.html?fin... Det finnes mange eksempler her på biler som må korrigeres ned etter både avgiftsendringer samt nye "overlappende" modeller. (Ser noen godt senkede Audi stasjonsvogner og VW Passat) Jeg er ikke sikker på hva første eier måtte betale for bilen ovenfor for 2 år siden, men tipper ca 1.4mill+. En ny specet tilsvarende M4 i dag ligger på kr.1.250.00... Og da det spørs det vel om selger får den prisen har ber om her til og med...

Så spørsmålet mitt er da: Finnes det noen "bilmeglere" som kunne hjulet mannen i gata med bilkjøpet? En som har radarbildet over alle bilmodellene som kommer og hvordan de vil prises? Selvsagt en som ikke selv eier biler for salg, men en ekstern ressurs. Det tror jeg det kunne vært til nytte. Og nå har vi ikke nevnt diesel-hysteriet engang.... Mvh Martin

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-07-15 22:32:26 +0200

Takk for mange gode ord og kloke refleksjoner :-) Har sett samme tendensen over tid selv, rett nok på litt mer ordinære biler i det segmentet som passer min lommebok. Jallautstyr og mer eller mindre lovlige modifikasjoner og garasjetuning gir automatisk høyere utropspris. Antagelig finnes det også kjøpere, derved hører jeg ekkoet fra min gamle far i bakgrunnen: enhver bil er verdt det den største idioten vil betale for den. Fatter hadde sterk aversjon mot bruktbilselgere, enkelte unevnelige sjapper kjørte han lange omveier rundt....han ville rett og slett ikke risikere å komme for nær, som han sa: om du håndhilser på en bruktbilselger, tell fingrene etterpå! Og for de annonsene du viser til....kan det opplagt ha noe for seg. På den andre siden har vi den situasjonen du har når du eventuelt skal bytte inn bruktbilen din hos sånne haier....da tar de frem sin "bibel"....den såkalte "rødboka" eller ditto....der selv modellvarianter som ikke er solgt i Norge, har en påstått "markedspris"....som ofte er vanvittig lav. Det eneste stedet du ellers finner så lave priser som i bransjens oppslagsverk, er hos forsikringsbransjens takstmenn......du kan ha vedlikeholdt bilen så godt du bare vil, den er nærmest verdiløs i begge tilfeller! Tanken om "bilmeglere" er jo i og for seg god, men som såkalt "uavhengigee" takstmenn....lojaliteten ligger ofte hos den part som dekker lønna deres....Moralen er at vi nok må bruke hue sjæl fremover også!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar