0

Kjøp av Audi A3 til førstebil?

spurt 2016-07-14 10:01:25 +0100

Hei Benny! Er straks 18 år, og da på utkikk etter min første bil. Sikler etter 04-06 mod Audi A3, men lurer på om dette er eit lurt kjøp? Har ca 70 tusen til bruk på bil....

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-07-14 18:38:21 +0100

Audi A3 er foråvidt en grei bil, men husk at Audi originaldeler har heftig pris....kjøp uoriginale deler .og bruk tredjepartsverksteder....så kan det fort gå greit. Se etter en "gubbekjørt" eller damekjørt bil fremfor en ungdomsbil, unngå brede og kule felger...dekk i standard-dimensjoner fungerer like bra for norske fartsgrenser og koster mye, mye mindre enn ekstra brede lavprofildekk. Sjekk verkstedshistorikk, vær ekstra oppmerksom på registerreimskifte og at oljeskift / filterbytte er fulgt opp til intervall eller oftere. Lang kjørelengde er ikke et problem om bilen ellers er passet godt på, se ellers etter rust....spesielt på opphengsdeler....de er montert ETTER at bunnplata er beskyttet etter alle kunstens regler....som regel er disse delene kun lakkert. Om du kommer over en understellsbehandla bil, sjekk dokumentasjon for når og hvor det er gjort, om det er gjort rett før bilen ble lagt ut på finn, kan det være en grunn til det. DIesel eller bensin er en smakssak, om du ikke er blant dem som skal kjøre mye ut og inn av bomringene i det vi kaller "storbyer" i Norge. Bensinmotor uten turbo er jo grei på den måten at det ikke er mye som kan gå i stykker, men dieselmotorene er rene evighetsmaskiner om man passer på det jeg nevner over....altså oljeskift og registerreim. Ellers bør du unngå biler som er eller har vært chiptunet, uansett hvordan man vrir og vender på det, mer dreiemoment og effekt = mer slitasje.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger