0

Bilferie i '00 Transporter

spurt 2016-07-06 14:15:35 +0100

Heisann! Vi skal ut på en bilferie fra Vestlandet til Sverige om en drøy ukes tid. Bilen er en 2000 modell Transporter T4 TDI Syncro, lang type, med 102 hester. Denne er ombygd fra varebil til fem-seters personbil. Herlig bil å kjøre, men den begynner å dra litt på årene. Har nylig vært inne på service, men hva som ble gjort utenom oljeskift, er jeg usikker på, da det er min far som eier bilen og har styr på akkurat det. Men hva bør man egentlig være obs på når man skal legge ut på bilferie i en såpass gammel bil? Og er det noe spesielt man bør være obs på med akkurat disse modellene? Forøvrig takk for flott nettside og mange gode ressurser.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-07-06 14:55:59 +0100

Motorolje, dieselfilter, kjølevæske, registerreim samt bremser og forstilling er det jeg ville sjekket litt nøye før en langtur her. I tillegg til dekkene (mønster og dekktrykk)

Mulig at alt dette er gjort på servicen du snakker om. Ring verkstedet og hør - er mitt råd.

Ellers så ønsker jeg bare dere og bilen en god tur og ferie!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2016-07-13 23:00:07 +0100

Jeg har en kort Multivan 2002 kort type. Kilometerstand på 290.000. Jeg setter meg i bilen på impuls og kjører langt. Forrige tur var i julen og jeg kjørte helt til Romania. Det ble 7000 km tur/retur. Bilen er aldri innom Møller og slitedeler byttes av meg selv fortløpende etter behov.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2016-07-14 01:49:11 +0100

Ut over Bennys liste kan jeg anbefale å peile olja med jevne mellomrom, både sommervarme (forhåpentligvisvis) og tempoet på svenske motorveier kan øke oljeforbruket. Vær også oppmerksom på kjølevannstemperaturen og oljetemperatur, dette er en tung bil i utgangspunktet, med pikk og pakk blir den enda tyngre. Om du har kjørt en stund, skader det heller ikke å la motoren gå på tomgang noen minutter når du kjører inn til bensinstasjonen ved motorveien :-) Dette står faktisk nevnt i instruksjonsboka til enkelte eldre VW diesel med liten motor og topplokk som tenderte til å bli varmt. Har forøvrig selv kjørt langtur på kotinentent og østover med VAG diesel som er kjørt både 3 og 4 og snaue 500.000, uten noen som helst problemer. Ville ikke hatt betenkeligheter med å reise på ferie med en slik bil som du beskriver, der du attpå til kan være rimelig sikker på at bilen er godt passet på. God tur!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar