0

God nok motor for Skoda Superb

spurt 2016-07-04 14:34:49 +0100

Hei, har tatt en titt på Skodas stasjonsvogn Superb, og lurer på om hvilken motor og utstyrs nivå du tenker passer til bilen. Har sett for meg en veldig godt utstyrt bil med en bensin motor, og helst 4x4. Har lest en del tester på en av de mindre motorene 1,4 TSI 150hk 4x4, hvor flere har vært overasket over hvor kraftig den er. Har du noen andre gode motor tips? I forhold til utstyrs nivå har jeg sett på Skodas høyeste nivå som er L&K, har mye utstyr for pengene. Takk for svar

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-07-04 14:41:18 +0100

Heisann! Jeg synes denne bilen kler 2-liters dieselmotor veldig godt, men har aldri kjørt den med 1,4-liter bensin.

Derfor er det vanskelig for meg å si noe bastant om denne motoren i Superb. Men prøvekjør og kjenn hva du mener. Det er tross alt det som betyr mest - og ikke hva jeg tror / synes!

Jeg tror vel i utgangspunktet at den motoren er sterk nok, men det har også vært en del tull med de motorene. I alle fall tidligere. Jeg er ikke sikker på om dette er løst opp i nå.

Med L&K så blir jo Superb en luksusbil - så den anbefaler jeg glatt! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2016-07-06 01:56:40 +0100

Slutter meg til rådet om prøvekjøring, jeg har kjørt konsernbror Passat med både 2.0 TDI og 1,4 bensin, sistnevnte får jo bilen til å flytte på seg, men selv med tom bil mista den spruten ved 90-100 i en lett stigning. Om det betyr noe eller ikke, vil avhenge av kjøremønsteret og egne preferanser. Etter å ha satt noe forhandleren antydet var "verdensrekord i prøvekjøring" kan jeg konkludere med at de små motorene, både 1,2, 1,4 og 1,7 bensin (som bla fantes i CC), krever DSG kasse om man ikke vil gire seg i hjel. Det samme gjelder 1,6 TDI, vil på det sterkeste anbefale automat. 2.0 TDi derimot har anvendbar kraft i rikelig monn hele veien, den fungerer greit med manuell kasse, og vil man ha det enda mer behagelig krysser man av for DSG og adaptiv cruiskontroll. En god venn har forøvrig nettopp kjøpt Octavia med 1,8 bensin og DSG, det skal også være en grei kombinasjon. I ditt sted ville jeg sørget for å prøvekjøre flere motoralternativer, på samme rute, med både bykjøring og landeveiskjøring med litt svinger, litt stigninger slik at du får dannet deg et solid inntrykk av bilen. Hjemme hos oss har vi både 2.0 TDI omed manuell kasse g 1,2 T bensin med DSG, begge har sine dedikerte bruksområder, og selv om jeg er ihuga diesel-fantast, er imponert over hva VAG har klart å få til med å sette turbo på en ellers bitteliten bensinmotor. Den fungerer helt greit med norske fartsgrenser - vel å merke i en lett bil og et sedat kjøremønster der kona stort sett kjører alene. Med en tyngre bil...med 5 personer og full ferieopppaking.....ville det ikke vært fullt så kjekt :-) Som sagt...prøvekjøring er absolutt å anbefale!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger