0

Motorbytte ved gåen topp-pakning.

spurt 2016-06-20 15:37:02 +0200

Hei. Har en Avensis 2.0 d4d, 2008 mod. som jeg egentlig har vært godt fornøyd med. Ved siste service (165.000Km), ca 14 dager siden fikk jeg ved henting av bil beskjed om at verksted(Toyota Levanger) TROR topp-pakning er gåen, og forelagt et til tilbud på skifte av motor til 53.000 kr. Verkstedet(Toyota Levanger) kunne også fortelle at jeg ikke måtte la meg lure til å bare skifte topp-pakning da det etter deres erfaring ikke vil bli bra. Er det virkelig noe en må forvente ved gåen topp-pakning på en motor som ikke har rullet mer enn 165.000 Km, at eneste løsning er å bytte komplett motor? Er dette noe en kan forvente ved andre bilmerker også?

Mvh. Brattgjerd Øyvind

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-06-23 14:23:43 +0200

En bil med kun 165' kjørte kilometer er ikke engang innkjørt. Uavhengig av dette, en topp-pakning kan ryke, en vanlig måte å blåse en slik pakning på er å belaste bilen hardt med f.ex tungt slep, og slå av tenninga umiddelbart etter at du stopper - dvs stoppe kjøevannsirkulasjonsirkulasjonen mens motorblokka og topplokket ennå nærmest gløder etter belastningen. Nå har jo Toyoya hatt problemer med sine dieselmotorer...i ditt sted ville jeg sjekket saken nærmere med et annet verksted, gjerne Toyota Norge. En slik feil merker du jo normalt sett godt...og du ser det på olja...dvs peilepinnen.. Å skifte topp-pakning er normalt sett en grei jobb, det springende punktet er om din motor f.ex er fra de produksjonsseriene som har hatt svakheter. For min del har vi akkumulerete erfaringer fra bla 1,5 mill kilometer med VAG diesel, uten noensinne å ha blåst en slik pakning. Jeg har kjørt mine biler til 4-500.000.....både med og uten tunge slep.....det sier vel sitt :-) ? Ikke et vondt ord om Toyota, men man skal ha hatt et problem med en eller flere produksjonserier av D4D motorene.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar