0

Tiguan GTE

spurt 2016-06-20 14:10:49 +0100

Hei :) VW lanserte i 2015 konseptbilen Tiguan GTE, men skal nå ha bestemt seg for å ikke lansere denne. Tror du i likhet med meg at de heller vil komme med en ren EL-bil i denne størrelsen, for å kunne være konkurransedyktige med Teslas nye SUV?

Magnus

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-06-20 15:09:40 +0100

Hei Magnus! Her har det vært mye fram og tilbake fra VWs side. Men nå ser det altså ut som at de har landet seg på å droppe den nye VW Tiguan som ladbar hybrid, til slutt.

Nordmenn elsker disse ladbare hybridene og vi liker VW veldig godt. Det viser salgsstatistikkene med all tydelighet. Vi ser også at biler som den ladbare VW Golf og Passat tar rikelig for seg av merkedsandelene. Nå vi også vet hvor glade vi nordmann er i SUV-er så er det vel liten tvil om at Tiguan i denne konfigurasjonen fort kunne blitt en stor hit her på berget.

Jeg var så heldig å få være med på lanseringen av nye Tiguan i Tyskland tidligere i vår og kom da i prat med en av de produktansvarlige for Tiguan ved fabrikken. Jeg lot jo da ikke anledningen gå i fra meg til å spørre om nettopp den ladbare Tiguan hybriden. Besluttingen om å ikke sett den i produksjon var da enda ikke tatt, men jeg forstod av det han sa et sjansene for at den ville komme var små. Årsaken er veldig enkel. De ladbare hybridene selges nesten bare i Norge. Her er de tilgjengjeld mye bli for pengene. Ofte med stor samlet effekt, lave utslippstall og reduserte avgifter. Det sammen med at man faktisk kan spare mye på drivstoffbudsjettet (forutsatt at men er flink til å lade og har mye småkjøring) gjør biltypen til en vinner her hjemme.

Sr man på våre naboland, som Sverige, Finland, Danmark og resten av Europa er markedsandelene for disse bilene ørsmå. Dessuten er bilene ofte dyrere enn tilsvarende med diesel- og bensinmotor. Men selg om det norske markedet nærmest er unettlig på biltypen så er volumet for lavt til å forsvare produksjon. VW har jo også en kostbar dieselskandale hengende over seg og må spare penger.

Det er derfor grunn til å anta at den ikke kommer hverken som Ladbar eller elbil. I alle fall ikke enda. Men tro meg – VW følger dette markedet med argusøyne. Nye Tiguan bygger også på en plattform som er klargjort for både elektrisk og hybriddrivlinje, så de kan "snu seg fort" og de skulle ombestemme seg.

Jeg tipper at den norske importøren gjerne skulle kunnet tilby denne. Det gjør nok litt vondt å se på at Mitsubishi selger alt hva de kan få tak i av sin Outlander og at Mercedes har ett års levering på sin GLC hybrid. Men det betyr i alle fall at det finne andre alternativer for de som ønsker seg en hybrid SUV.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger