0

Håndbrekk, brems og clutchproblemer

spurt 2016-06-13 21:05:01 +0100

Hei! Jeg har en Toyota Carina E 1.8 SLi 1997 modell. Det er en veldig god bil, men har en noen mangler som burde vært fikset.

Clutchen er veldig slitt, og den har noen ganger problemer med å "ta" skikkelig. Dersom jeg girer fra f.eks 3-4 gir, og gir litt for mye gass går turtallet fort opp til 4000 omdreininger og så ned igjen før bilen "tar tak". Dette fungerer vanligvis fint bare jeg kjører og girer litt roligere.

Håndbrekket på bilen er og veldig dårlig. Har prøvd å strammer wiren innenfra fra førersetet, uten hell. Så jeg må nok åpne trommelbremsene og stramme der.

Har hørt at andre som eier samme modell med samme motor har et bensinforbruk på 6-7 liter på 100 km. Når jeg måler med min så bruker den ca 10 liter på 100 km. Dette forteller meg at noe må være galt. Kan det være at clutcher ligger og "slurer" litt hele veien, at motoren vil kjøre raskere enn hjula klarer å følge med, og dermed øke forbruket? Kan det være noe galt med bremsene, at de for eksempel henger litt igjen og øker forbruket. Når jeg bremser helt til stopp kommer det en rar lyd hver gang.

Jeg ønsker minst mulig utgifter på bilen, og dersom mulig vil jeg fikse mest mulig selv. Har skrudd en del på mopeder og atver, så har skrudd en god del før, men ikke så mye på bil. Tror du at clutchen kan være grunnen til det høye forbruket? Eller kan det være bremsene, eller helt andre årsaker? Det er jo en gammel bil, selvfølgelig med sine egne særpreg, men dersom det er potensiale for forbedring skal jeg gjøre mitt beste :)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-06-15 14:36:07 +0100

Hvis det er slik at clutchen slurer så vil du få et veldig høyt forbruk.

Vil anbefale deg å bytte denne uansett. Slik du beskriver den så er den utslitt.

Ellers så tipper jeg at du klarer å fikse bremser og håndbrekk selv da du har litt skru-erfaring.

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger