0

Kjøpe ny bil

spurt 2016-06-08 05:05:30 +0200

Hei, vi tenker å bytte ut bilen vår, og har da vært borti litt forskjellig. Det som vi da har komt frem til, er at det enten blir en BMW 3/4 serie, eller en tesla.. Det er positive sider ved begge to, også er spørsmålet, hvilket av disse veier mest? Etter alt snakket om forurensing i Bergen, innførte de en ordning slik at man bare kunne kjøre dieselbiler visse uker avhengig av skiltnummer. Det fikk oss som bor i Stavanger til å tenke at det kan bli en mulig ordning her også, som igjen gjør at vi føler vi bør styre unna dieselbiler.
Nå nylig har jo også stortinget gått ut og sagt at alle bensin/dieselbiler skal bort innen 10 år, som gjør oss skeptisk til både bensin og dieselbil. I tillegg bygges det stadig flere bommer her, som øker driftskostnadene til en bil som går på fossilt brennstoff. Alt dette slipper du unna med dersom du kjører elbil, slik at det virker utrolig gunstig å gå for en slik. Det som gjorde at vi først var litt mer interessert i en BMW var fordi etter testkjøring av begge, så er komforten, kjøreegenskapene og dermed kjøregleden større i denne bilen enn en tesla. Dette på tross av tesla sin hurtige akselerasjon, som jo selvfølgelig er veldig tilfredsstillende.

Sånn situasjonen er nå, så heller det mer mot en elbil, og da en tesla, enn noe annet. Det jeg lurer på da, er om du har noen meninger rundt dette? Vil en BMW tape seg ekstremt mye i verdi ettersom det snart blir "ulovlig" å kjøre den? Dersom vi går for en tesla, ville du anbefalt å kjøpt en splitter ny, eller finne en lite brukt bil som er et par måneder gammel?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-06-10 15:28:22 +0200

Heisann! Dette er et relevant og godt spørsmål som garantert mange fler enn deg lurer på.

Det norske bilmarkedet er i en brytning og endring i mye større grad en landene rundt oss. Vi skiller oss helt klart i fra resten av Europa og verden når det gjelder bilvalg.

Jeg tviler vel sterkt på at biler som går på bensin og diesel vil bli forbudt innen ti år. Det selges da fortsatt mange flere slike biler enn elbiler og hybrider. Enn så lenge...

Men at bensin og dieselbiler vil bli dyrere å bruke – i form av økt årsavgift, mer avgift på drivstoff, økte bomsatser og økt årsavgift – er absolutt et mulig og sannsynlig senario. Dette vil i så fall påvirke bruktbilprisene negativt.

Når det gjelder "miljøbilene" vil nok også de etter hvert komme etter i form av innfasing av bompenger, moms etc. Men disse vil nok allikevel ligge godt under i pris i bruk, om man også ser bort i fra drivstoffet. Slik verden ser ut akkurat nå - så vil nok den holde seg bedre i pris. Det forutsetter imidlertid en stø kurs fra våre politikere. Det er vel ikke akkurat det de er mest kjente for. Ref reduksjonen i avgifter på dieselbiler for noen år siden i miljøets tegn og det faktum at det nå betegnes som styggedom av samme årsak.

Slik sett er nok Tesla det mest politisk korrekte, og kanskje det mest fornuftige, valget blant disse du nevner nå.

Selv om jeg helt personlig nok heller ville valgt en BMW 4-serie av disse to. Så er jeg vel kanskje også kjent for å velge bil litt mer etter følelser enn fornuft.

Klarer du å lete opp en litt- og pent brukt bil, så er det penger å spare på det framfor å kjøpe en helt ny. Håper at dette gav deg noen svar.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2016-06-08 05:05:30 +0200

Sett: 88 ganger

Sist oppdatert: Jun 10 '16

Antall visninger