0

BMW 318D E46 2003

spurt 2016-05-21 21:42:43 +0100

hvordan finne ut om verksted har byttet olje og filter etter turbo bytte. da jeg hentet bilen og hadde kjørt nesten 10 mil skjekket jeg olja og den var beksvart tror jeg har betalt for olje og filter bytte som ikke er utført. byttet derfor olje og filter selv og har no kjørt nesten 60 mil og olja er fremdeles fin og nesten ikke fått noe svart farge. M.V.H Geir Yngve.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-05-25 15:23:50 +0100

Huff... Høres ikke bra ut Geir Yngve.

Etter bare 10 mil skal oljen fortsatt være gul / lys brun og ikke sort som bek. Men ser også lett, på de fleste biler, uten "innstas-filter", som de færreste her – om oljefilteret er nytt og blankt - eller om det har sittet der en stund og er småsmussete og støvete som det gjerne blir i et motorrom.

Under bilen så ser man gjerne på selve tappepluggen om det er ferske spor etter pipe eller fastnøkkel og om pakningen på denne er ny og fin. Skal man gå grundigere til verks må man nesten ta oljeprøve og sende inn til analyse. Det er en kostbar og omfattende affære.

Det er beundringsverdig at du har tatt ansvar her og byttet olje og filter selv, Geir Yngve. Men jeg synes vel strengt tatt at du burde sjekket dine misstanker litt nøyere og ikke minst konfrontert verkstedet med dette, om det er slik at du har betalt for noe du ikke har fått.

Det er leit at det skal være slik at man ikke kan stole på verkstedet. Jeg blir lei meg og skuffet på bransjens vegne, som jeg selv var en del av i mange år. Selv om man jo kan forstå at en glipp kan skje. I de tilfellene det skjer en glipp, så må man i alle fall ordene opp etter seg.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar