0

Turboproblemer ?

spurt 2016-05-02 14:48:08 +0200

Hei Benny. Jeg har en gammel Mondeo 2,0 TDDI 115 hk. 2001 mod. Merker at det er lite futt i bilen for tiden, men bare før turbo slår inn. Forbruket har også økt noe. Samme om motor er varm eller kald. Leter etter lekkasjer, men finner ingen åpenbare lekkasjer. Tenker at det må vere før turbo, siden turbo ser ut til å gi den effekten den skal. Hvordan skal man lete etter slike problemer ? Kan det vere luftmengdemåler som fusker ? Noe elektrisk ? Vakumslager ? Dette har vart noen uker nå. Er dette noe som er skadelig å kjøre med ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-05-04 14:36:14 +0200

Hei. Her kan det være mange mulige feilkilder.

På noen biler så her det vært feil på noe elektronikk i forbindelse med turboen. Ofte så hjelper det da å stoppe og starte bilen igjen.

Det kan også være feil med dyser, dieselmengde etc. Feilen kan også ligge i selve turboen som må ha skikkelig trøkk før den ta r i. Nesten så jeg heller litt mot det siste her - uten at jeg vet sikkert. Som du skjønner - dette blir gjetting.

Vil derfor anbefale deg en tur til verksted. Kanskje ligger det noen feilkoder lagret som gir en pekepinn om hvor og hva feilen er.

Håper du finner greit ut av det uten at det blir for dyrt.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2016-05-04 14:56:18 +0200

Det ser ut til at turbo slår inn ved omtrent rett turtall, ca. 1700 o/min. Motor trekker omtrent normalt når turbo er igang. Har sett på slanger, og finner ingen åpenbare lekkasjer. Kan det vere noe fra eksosen som lekker før turbo ? Tett EGR ? Det merkelige er jo at motor ser ut til å gi normal trekkkraft når turbo går...

Takker likevel for svar.

Er det andre som har hatt lignende problemer, så skriv gjerne noen hint her.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2016-05-09 13:08:53 +0200

Det var EGR ventilen som hadde kokset seg. Ved å "google" dette, så var det nesten kun det svaret som kom opp. Hadde diagnoseverktøy påkoblet, og EGR viste 0% i alle stillinger. Problemet er løst.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar