0

CVT vs DSG

spurt 2016-04-25 14:34:00 +0100

Har lest i diverse artikler fra motorjournalister som priser DSG automatkassa til VW, mens slakter CVT. Har selv en ny Subaru Outback med en modifisert CVT kasse - som jeg personlig synes er mye bedre enn DSG. Har prøvd nye Passat (både Alltrack og vanlig), og må si at DSG ikke er like smidig som Subaru sin CVT kasse. Den rykker mye mer (eller går hakkvis), mens Subaru sin flyter mye bedre mellom girskiftene. Den er kanskje ikke like kjapp, men mye mer behagelig.. eller silkemyk.

Er det slik at journalister og biltestere ser seg helt blind på CVT kasser og bruker det som et negativt argument uansett fremfor VW, Ford, Mercedes, BMW osv? Føler at Subaru får ufortjent rykte pga biljournalistene - som igjen påvirker salgstall og fremhever de såkalt "premium" merkene? Er det virkelig objektiv journalistikk i 2016 her i Norge?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-04-25 15:07:27 +0100

Hei. Dette er et interessant spørsmål.

Når det gjelder CVT-kasser så er Subaru sin suverent best - milevis foran de andre.

Det er ikke noe rart at du synes den er myk og smidig, for den har nemlig ikke noen gir. Det er bare ett og den skifter altså ikke i det hele tatt. Den er helt trinnløs. Det er det som er CVT-kasse. Men Subaru har programert inn "liksom-skift", så den føles ikke trinnløs.

Skal faktisk innrømme at jeg og en annen journalist faktisk var i tvil om det var en "ekte" automatkasse eller en CVT når vi testet bilen i Italia første gang. Så bra er den! De første CVT-kassene var helt annerledes, og sluret masse og gav mer lyd enn fart og moro. Ref e.eks. eldre Toyota med hybrid.

De såkalte dobbeltclutch kassene er også veldig fine, raske, presise, gode og byr nok på mer sporty kjøreopplevelse.

Dette litt i kombinasjon med gamle fordommer for CVT-kassene er nok det som gjør utslaget her.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger