0

problemer med egr ventil.

spurt 2016-04-06 15:26:41 +0200

Hei Jeg kjøpte en Toyota Corolla verson 2006 modell og som har gått 160000 4.januar 2016 av en privat person. Har nå fått beskjed om at Egr-ventilen er ryket og at kostnadene kommer på nesten 50000kr. Tidligere eier informerte oss ikke om at bilen hadde gått i nødmodus for han og heller ikke at han hadde hatt problemer med egr-ventilen heller ikke at den er skiftet til en uorginal del. Har hatt saken hos naf og advokaten der sier at dette er noe man må ta høyde for pga alder og km på bilen. Toyota Økern syns dette hørtes rart ut men naf rikker seg ikke. Er det noe du kan hjelpe meg med?

Vennlig hilsen Hege Reitan

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-04-11 11:56:59 +0200

Hei. Ved kjøp av en såpass gammel bil, kan en ikke regne med at den er i stand som en "nybil". At en egr-ventil ryker skjer fra tid til annen og er ikke helt uventet etter lang tid og kanskje med mye småkjørng. Men så til ansvaret. Det er nok slik at det ikke stilles samme strenge krav til en privat selger som til en profesjonell, men selv en privatperson som selger har en opplysningsplikt i forhold til en kjøper. Du sier ikke noe om når den gikk i nødmodus, men det er jo noe som skjer og gir ikke uten videre en opplysningsplikt. Skaden kan være fullverdig rettet og være uten betydning. Det kan heller ikke være noe ubetinget krav at skaden er rettet med uoriginale deler. Ut fra opplysningene dine er det ikke mulig å gi et klart var, men jeg tror ikke du har mye å hente siden bilen er gammel og feilen ikke forelå ved kjøpet. Jeg synes imidlertid den antydede kostnaden virker veldig høy. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar