0

fartssperre på varebil

spurt 2016-04-03 18:21:29 +0100

Hei! vi har kjøpt en bruktimport bil fra en forhandler i Norge. Det er en varebil under 3,5 tonn og vi fant ut i ettertid at denne har en fartsperre og går ikke over 90 km/t. siden det er en bil som kan kjøres med klasse B og høyeste fartsgrense i Norge er 110 så er det en betydelig begrensing, og noe vi ikke ble opplyst om ved kjøp, og det var heller ikke mulig for oss å avdekke dette med prøvekjøring da hastigheten var maks 70 km/t der vi kjørte bilen. Dette vil koste flere tusen å få fjernet, men forhandleren vil ikke ta på seg regningen for å få fjernet fartsperren ''fordi det ikke er en mangel og dere burde utpekt dette selv ved prøvekjøring'' sier dem, Er dette noe vi selv er ansvarlig for etter din mening eller skal vi ta saken videre? Takk! mvh Elias

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-04-06 12:37:27 +0100

Hei. Selv om det er noe spesielt, vil jeg mene at dette er et forhold som selgeren må være ansvarlig for siden kjøretøyet ikke er overensstemmende med norske krav og et forhold som ikke kjøper har mulighet til å avdekke med en begrenset prøvekjøring. Bilen svarer ikke til det en kan forvente av et slikt kjøretøy. Du bør skriftlig reklamere og ev. klage til Forbrukerrådet, www.forbrukerradet.no eller lese mer der eller på www.kna.no. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger