0

Mercedes skrur av diesel-rensing ved temperaturer lavere enn 10 grader celsius

spurt 2016-02-22 13:21:30 +0200

Hei Benny!

Det uavhengige nederlandske organet TNO har på vegne av det nederlandske miljødepartementet testet reelle utslipp fra 16 dieselbiler. En ny C klasse bil med BlueTec teknologi kom desidert dårligst ut. Den hadde opptil 40 ganger høyere utslipp ute på veien enn i laboratoriet. Mercedes har bekreftet at de slår av/reduserer rensingen når temperaturen er under 10 grader celsius for å beskytte motoren og at dette er årsaken de økte utslippene. Typegodkjenningen i laboratoriet foregår ved 22 grader celsius, og Mercedes hevder således at de ikke har gjort noe galt.

Et kjent amerikansk advokatfirma vil nå gå til rettssak mot Daimler på vegne av en Mercedes kunde i New Jersey som føler seg lurt. I Bergen har gjennomsnittstemperaturen over et år aldri vært over 10 grader celsius.

Hva mener du Benny om at disse bilene er typegodkjent i Norge som Euro6 biler når de ved temperaturer under 10 grader ikke engang tilfredsstiller kravene til Euro3 biler? Bør disse bilene få lov til å kjøre i byer ved temperaturer lavere enn 10 grader celsius?

Mvh Ole

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-02-22 13:50:21 +0200

Det er dessverre en kjent sak at mange bilers reelle utslipp - både bensin og diesel - er laaaangt høyere enn hva labratorietestene viser. Det er selvfølgelig både synd og skam.

Men det er nå en gang disse testene som er malen / "fasiten" her og det bilfabrikantene har å forholde seg til. Selv om testene er aldri så utdatert. Og da blir resultatet slik du beskriver. Synd men sant.

Inntil nye og mer realistiske testsystemer er på plass har vi ikke annet valg en å godta at det er slik. Nå skal det også sies at helt nye og mer realistiske utslippstester er på trappene. De skal være klare i 2017.

Det skal bli spennende å se hav som skjer da - for eksempel avgiftene på biler som i dag kar "kunstig" lavt utslipp, slik som for eksempel en del ladbare hybrider

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar