0

Audi A6 med diesel i olja.

spurt 2016-02-13 19:01:14 +0200

Hei Benny. Nå er jeg rådløs. Har en Audi A6 2,7 TDi quattro 2006. Oljenivået stiger mye. Olja blir tynn. Ikke noe brunfarge som skulle antyde kjølevæske, selv om kjølevæskenivået også sank. Nå har jeg stabilisert det med en gjennomkjøring med radiatortett. Jeg har hatt bilen på Fyksen Lillehammer . De plukket ut og testet injektorene, men fant ikke noe galt. De kjørte diagnose, og kunne se at partikkelfilteret hadde hadde noen feilslåtte regenereringer. Og at Egr ventilen var litt i ulage. Møller kunne ikke skjønne at det var noe diesel i motorolja. Common rail pumpa har jeg utelukket siden den er reimdrevet, og dermed ikke har noe kontakt med registeret. Men kan det være pga et partikkelfilter som ikke regenererer? Og i så fall hvordan kan dieselen havne tilbake i motorolja? Har ikke noe indikasjoner på at filteret ikke brenner heller. Nå er skikkelig fortvilet siden ingen kan hjelpe meg. Håper du har noen råd. På forhånd takk. Mvh Jostein Ramsrud.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-02-15 13:48:38 +0200

Heisann!

Kjedelig sak dette.

Jeg tror kanskje at dette skyldes partikkelfilteret. Det er nemlig slik at disse bilene får litt ekstra drivstoff for å brenne rent partikkelfilteret. På biler som går mye småkjøring, kø, i kulde (det er jo kaldt på Lillehammer) og med mye star6t og stopp, så får man allikevel ikke opp temperaturens tilstrekkelig til at filteret brennes rent.

For å gjøre en lang historie kort - det ekstra drivstoffet havner etter hvert i bunnpanna og oljenivået stiger.

Jeg vil derfor anbefale deg å skifte olje. Verre er det neppe. Diesel i motorolje reduserer jo smøregenskapene som du sikkert vet.

Følg så litt nøye med på dette med oljenivået framover, men jeg tror det hele er udramatisk.

I alle fall så lenge Fyksen har testet dysene. Jeg regner med at de er like dyktige som de var i "gamle dager"...

Ønsker lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar