0

Er oljeforbruk på inntil 0,5l pr 1.000 km normalt på ny Golf Sportsvan?

spurt 2016-02-05 15:30:56 +0200

Hei

Jeg har en Golf Sportsvan, diesel m/automat, kjøpt ny i nov 2014. Jeg har nå kjørt ca 50.000 km (40.000 pr år). Ca hver 10.000 km har jeg fått varsel om å sjekke oljestand. Kontroll viser at det er tomt, dvs under laveste nivå på peilepinnen. 1l har vært fylt på hver gang.

Etter mange diskusjoner med min forhandler Dahles Auto i Fredrikstad, har de målt forbruket 2 ganger. De har nå konkludert med at forbruket er på 0,22 l på 1.000 km. Dette sier de er innenfor fabrikknormen på inntil 0,5 l/1000 km.

Jeg vurderer å gå videre med denne saken via advokat, fordi jeg aldri har opplevd tilsvarende forbruk på noen biler jeg tidligere har eid. Verken nye eller gamle. Min forrige bil var en ny Passat, der jeg kjørte nøyaktig like langt, hadde samme kjørestil og samme strekning. Ca 90% av kjøringen skjer på motorvei mellom Fredrikstad og Oslo.

Hva er andres erfaringer? Er dette normalt og har jeg noen sjanser til å nå frem ved å klage avgjørelsen inn til importøren? For øvrig er jeg kjempefornøyd med bilen.

Mvh John C

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-02-08 13:33:34 +0200

Hei John. Glad for at du er fornøyd med bilen din noe oljeforbruk til tross.

Det er en kjent sak at enkelte biler fra VW, Audi og Skoda kan bruke noe olje. Noen mer enn andre.

Et oljeforbruk på 0,22 l per 1000 km. er "innafor" og jeg tviler på at du vil komme noen vei her, med advokat og masse styr og frustrasjon. Selv om jeg forstår at dette kan synes merkelig for deg etter erfaringene du hadde med Passaten.

Du bestemmer selvfølgelig selv, men jeg er redd at det er bortkastet energi, så lenge forbruket er ca halvparten av det fabrikk og importør anser som normalt.

Kanskje er det bedre å godta dette som det er og heller fylle på den tiltrengte oljeskvetten ved behov. Jeg tror det blir mitt råd her.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar