0

Kjøp av bruktbil

spurt 2016-02-05 12:45:14 +0200

Hei Jeg skal kjøpe meg ny bruktbil kanskje av ett firma I Hokksund, der ville de ha et foskudd visst jeg ikke kunne hente bilen over helgen for at dem ikke skulle selge bilen til noen andre. Er dette lov?

Mvh Bernt Hugo Moen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-02-05 13:38:20 +0200

De har antakelig noen dårlige erfaringer som ligger til grunn for dette vil jeg tro. Det finnes jo mange slags mennesker der ute. Ikke alle er like etterrettelige. Det har jeg selv erfart.

Men jeg synes allikevel at dette hørtes litt spesielt ut og skjønner at du blir skeptisk. Det er nok ikke forbudt å selge biler på den måten. Hvor smart og kundevennlig det er kan jo absolutt diskuteres.

At man i mellom private av og til betaler en symbolsk sum i håndpenger er mer vanlig. Det gjøres da som regel ved kontaktsinngåelse og etter at man har sett og kjørt bilen. Men jeg har aldri hørt om bilforretninger som praktiserer dette.

Man skal generelt være svært forsiktig med å betale forskudd. Uten at jeg aner hvem denne forhandleren er og akkurat bakgrunnen en for kravet er, så vil jeg, igjen på generelt grunnlag, fraråde å betale forskudd.

Om du ikke hverken har sett eller prøvekjørt bilen (som aldri er noen god ide) du skal kjøpe, så ville jeg i alle fall droppet forskuddet.

Hvorfor skal du stole på dem, når de ikke stoler på deg? Har dere en klar avtale og en kontrakt så er jo dette bindene og skal holde i massevis.

En handel handler om tillit. Begge veier. Du må kunne stole på dem - de må kunne stole på deg. Har du en dårlig magefølelse på dette så dropp den bilen. Det finnes haugevis av andre biler. Det blir mitt råd her.

Lykke til med ny bil uansett.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar