0

Ekstralys på personbil

spurt 2016-01-05 01:16:45 +0100

Dette er ett generelt spørsmål angående ekstra lys på bil. Jeg mener å hørt en gang at det er maks 3 ekstralykter på personbil og at de ikke skal sitte høyere enn hovedlyktene men er det maks watt og lysstyrke (lumen)?

Bryter som styrer den ekstra lyskilden er kanskje ikke krav men praktisk for å kunne slå av ekstralysene ved tåke, tett snødrev osv

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-01-06 13:13:45 +0100

Heisann! Ekstralykter skal alltid monteres parvis. Dvs at 3. stk IKKE er lov, men to, fire eller seks...

MEN bilen har ikke lov til å ha mer enn fire lyspunkter samtidig inklusive bilens originale hovedlamper.

Det vil si at om du monterer fire ekstralykter så kan ikke alle lyse samtidig. Om det er det vi kaller for 1000-metere det er snakk om så kan man ha to som lyser samalt men langt og evt to til som lysere kortere men bredere (ofte brukt på f.eks rallybiler med fire stk.) og styre disse med egne brytere slik at de virker uavhengig av hverandre - etter forhold..

Men man har altså ikke lov til å bruke de samtidig.

Det er også krav om at alle ekstralykter som er montert på en bil skal være koblet opp og fungere. Det er altså ikke lov å montere ekstralykter som "pynt".

Jeg vil absolutt anbefale å montere brytere til alle lykteparene slik at man har mulighet til å slå av og på. Som du nevner så er det ikke alltid en fordel med strekt lys i f.eks tåke etc.

Håper dette var litt oppklarende.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2016-01-05 01:16:45 +0100

Sett: 98 ganger

Sist oppdatert: Jan 06 '16