0

Lurt å velge el-bil i denne situasjonen?

spurt 2015-12-14 14:01:05 +0100

Heisann, jeg er i en situasjon der jeg skal flytte, og er avhengig av bil etter å ha flyttet. Det skal pendles 2-3 ganger i uka tur/retur Oslo i forbindelse med møte-virksomhet og lignende.

Casen er følgende: Alt for meg handler vel egentlig om utgifter. Et kjøp av en billig bensin-bil er jo alternativet til en ny el-bil. Bensin-bil tur/retur Oslo 1 gang koster ca 500 kr i bensin og bompenger. Det blir 4000-6000 kr bare i pendleutgifter per mnd, i tillegg til at bensin vil være dyrere i andre sammenhenger, som bruksutgifter, service, årsavgift, forsikring og lignende.

Men det er få ladestasjoner tilgjengelig foreløpig, og hjemmefra er det 8 mil til nærmeste stasjon. Hele veien til Oslo er ca 13 mil. Så det må isåfall stoppes langs veien, for å hurtig-lades, noe som i bunn og grunn ikke er noe problem tidsmessig, men det er jo litt tungvindt da. Det er pengene som betyr mest, og en bensin-bil vil nok komme på over 5000 kr dyrere per mnd i totale utgifter, selv med et ny-kjøp av VW E-Golf til 300,000 kr. Kjørelengde per år: Rundt 50-60,000 km.

Vil du tro at det vil bli noen utfordringer/problemer med et slikt kjøp? Leser at bilen på de verste vinterdager ikke klarer lengre enn rundt 10 mil, jeg trenger 8 mil til nærmeste ladestasjon.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-12-14 14:06:53 +0100

Hei! Du er definitivt helt i grenseland her på vinterstid. Men er du rimelig sikker på å få ladet underveis og at tiden ikke er veldig avgjørende for deg, så vil du definitivt kunne spare ganske store beløp her om du går for en elektrisk løsning.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar