0

Hvilke rettigheter ved lekkasje på bruktbil?

spurt 2015-12-10 12:37:43 +0100

Min sønn kjøpte ein BMW 525 hos Billia på gol. Denne bilen har hatt ein ganske stor vannlekkasje i soltaket.El.bokser er ødelagt. Desse har tydlige irreskader, men Billia ville ikkje skifte alle boksene. Dette medføret at han ville heve kjøpet, men han måtte "betale" 30000 kr. for å levere bilen tilbake. Hvis Billia hadde vert villig til å skifte alle boksene hadde han beholdt bilen, men dette nektet Billia å gjøre, er det rett at gutten skal betale desse pengene fpr å levere bilen tilbake? Bilen hadde vanlig "garanti" fra Billia...

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-12-14 15:46:23 +0100

Hei. Du skriver ikke noe om hvor gammel bilen er og ha slags garanti det dreier seg om. Det er ikke bare garantien som regulerer reklamasjonsmulighetene, men også forbrukerkjøpsloven. Det er betydning hvor gammel bilen er og ikke minst om feilene forelå på kjøpstidspunktet. Selger som her er en profesjonell part har et omfattende ansvar for å levere en bil som tilsvarer hva som kan forventes av en bil med den aktuelle utkjørte distanse og alder. Han har ansvar for å opplyse om mangler han kjenner og har også ansvaret for feil han som kyndig burde kjent til eller for feil på deler som har en lenger forventet levetid (ikke slitedeler). Ta vare på all dokumentasjon, helst skriftlig. Om dere ikke blir enige, er det mulig å klage til Forbrukerrådet. Informasjon og klageskjema finner du på www.forbrukerradet.no eller www.kna.no. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2015-12-10 12:37:43 +0100

Sett: 482 ganger

Sist oppdatert: Dec 14 '15

Antall visninger