0

Kan tåkelysfjernes/tapes for Eu-godkjenning

spurt 2015-11-24 14:09:55 +0200

Hei!

Fikk 2-er feil på grunn av defekte tåkelys på eu-kontroll. 1. Nye lykter koster 2800 hos toyota - per stykk, pluss arbeid og etterkontroll- totalt cirka 7000. Mye når bilen er verdt 30000 kanskje.

  1. Bruker ikke disse lyktene, og undrer på om jeg kan tape med svart tape slik at det går i ett med omliggende på støtfanger. - totalt cirka 10 kroner + pluss etterkontroll

    1. Eller fjerne og erstatte med deksel der de har stått. Deksel koster 800 hos Toyota -per stykk pluss arbeid, etterkontroll -totalt cirka 3000.

Håper alternativ 2 er mulig rimelig nok

Paul Andre

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-11-26 02:29:34 +0200

Hei.

Kjøretøyforskriften kapittel 28 som omhandler lysutstyr, sier ingenting om at du ikke kan dekke til tåkelysene (går ut i fra at dette gjelder tåkelys foran). Men sort tape vil nok ikke være tilstrekkelig i dette tilfellet. Om lyktene skal dekkes over må det være gjort på en måte som hindrer at lyset kan skinne gjennom. Regelverket sier også at lysutstyr som er montert på bil, også skal virke. Det enkleste i ditt tilfelle vil nok være alternativet med å fjerne lyktene, om disse uansett ikke er i bruk. Estetisk sett vil et plastdeksel som erstatning se mest naturlig ut, men dette er heller ikke noe krav. Håper dette var til hjelp og lykke til med godkjenning.

Hilsen godkjent pkk-kontrollør.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar