0

Hvorfor sitter hjulene fast?

spurt 2015-11-07 11:24:53 +0200

Vår og høst når dekkene skal legges om er jeg stadig plaget av at hjulene sitter "fast", selv etter at jeg har tatt ut alle hjulboltene. Dette har jeg opplevd på alle mine biler med lettmetallfelger (alle Audi - selvsagt), men har hørt om flere med andre bilmerker som har hatt det samme problemet. Selv et kraftig spark på kanten av felger er lite til hjelp noen ganger. Jeg har aldri opplevd dette med stålfelger, så jeg regner med at det har noe med oksidasjon av aluminium mot stål.

1) Har du et smart råd for hvordan løsne hjulet på en måte som ikke skader felgen?

2) Er det noe smart jeg kan gjøre for å unngå at hjulene sitter fast ved neste hjulskift? Kan jeg f.eks. smøre på et tynt lag med vaselin eller olje av noe slag, eller lignende?

Mvh Stein Henriksen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-11-09 14:48:34 +0200

Hei Stein! Dette er det nok mange som opplever i disse dager. Jeg gjorde det senest selv i går når jeg skulle legge om til vinterhjul på en Toyota.

Grunnen til at hjulene sitter fast detter at hjulboltene er fjernet er at det ofte oksiderer mellom selve felgen som er i aluminium og flensen på hjulnavet som er i stål. Dette gjør at felgen kan sitte skikkelig godt fast også.

1. Løsninger er like enkel som brutal. Om man ikke klarer å rikke / vrikke felgen av, så pleier jeg å bruke en litt tung sleggehammer og gi selve felgkanten et "klask" med denne. En god felg tåler ganske mye, så sannsyneligheten for at men ødelegger noe er minimal.

2. Når man får av hjulet så pusser man anlegget på hjulnavet rent med for eksempel stålbørste eller sandpapir. Legg på et tynt lag med hullagerfett eller annen type grease på selve anlegget. Litt motorolje kan også brukes, men noe som er mer tyktflytende fungerer bedre og tørker ikke så lett ut. Puss også litt forsiktig av rundt den innvendige senteråpningen på felgen også. Det er ofte ett hvitt belegg her.

Da kan du være tygg på at du får dette enkelt løs igjen til våren også.

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2015-11-07 11:24:53 +0200

Sett: 129 ganger

Sist oppdatert: Nov 09 '15