0

Dekkskifte - Problemer Med Hjulbolt

spurt 2015-11-04 10:30:10 +0100

Hei,

Her om dagen da jeg la på vinterdekkene på bilen fikk jeg problem med å få strammet ett hjulbolt! Jeg får skrudd hjulbolten inn til den strammer seg litt til, men så går hjulbolten bare rundt og rundt og jeg får dermed ikke teitet hjulbolten skikkelig til.

Jeg får skrudd hjulbolten ut igjen og det kan se ut som gjengene er skadet. Prøvde med en annen hjulbolt men det samme skjedde.

Da lurer jeg på hva som kan være problemet og om jeg kan fikse det selv eller om jeg bør dra til verksted?

Mvh Jim

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-11-04 13:28:06 +0100

Hei Jim. Her høres det ut som om gjengene er ødelagte på enten en hjulbolt eller mutter. Det er slett ikke uvanlig. Særlig om de har blitt skrudd til med trykkluft-trekker og uten momentstav. Men det kan godt skje ellers også.

Her er nok en tur på verksted eneste medisinen for å få orden på dette. Det er heldigvis ikke noen komplisert affære å få skiftet denne.

Det går an å gjøre dette selv om man er nevenytteig, men om man er i tvil om hvordan og hvorledes anbefaler jeg et verksted.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2015-11-05 12:53:58 +0100

Hei igjen og takk for svaret :-)

Har oppdaget et jeg har trommelbremser bak og ikke skive så da må man vel skifte hele bremsetrommelen bak tenker jeg?

Har også ABS bremser på bilen.

En annen ting jeg lurer på om man ikke rett og slett kan få gjenget opp nye gjenger i trommelen at man gjenger opp med for eksempel 1mm økning og dermed slipper og skifte hele trommelen og alt man trenger da er en ny hjulbolt?

Mvh Jim

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar