I markedet for stor SUV plug-in

spurt 2015-10-11 17:06:20 +0100

Hei Benny, Jeg er i markedet for en stor ladbar SUV. Etter å hatt en rekke MB (C/E/CLS), er det naturlig først å skjele til GLE 500e, men også å vurdere tilsvarende modeller fra Volvo, BMW og Audi.

Felles for de tre førstnevnte er store bensinmotorer i tillegg til e-motor, mens Audi Q7 e-tron har dieselmotor (samt ca. 20 km lengre rekkevidde med ren el-drift enn de andre). Ettersom det vil bli en del langturer, er jeg nå i sterk tvil om mitt kundeforhold med MB må bringes til ende i denne omgang. Jeg kan ikke skjønne annet enn at for eksempel MB GLE med en vekt på 2390 kg vil "drikke" bensin når ca. 30 km er passert (eller noe senere om en kombinerer). Tilsvarende for BMW og Volvo.

Dessuten er bagasjerommet i Audi Q7 e-tron ikke redusert som hybrid slik som BMW (480 l) og BMW (500 l) er.

Bor man ca. 25 km fra jobben samtidig som en del langturer, kan jeg ikke skjønne annet enn at Q7 e-tron bør være det klare valget. La gå at det diskuteres å øke prisen på diesel, men likevel. E-tron er jo dessuten en ny modell, mens GLE er en sminket ML. Det kommer bl.a. til uttrykk i Q7's sterkt reduserte vekt (ca. 350 kg var det vel).

Hva mener du Benny?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett