0

Små riper i lakken, ny bil

spurt 2015-09-24 01:05:38 +0200

Hei, har nettopp kjøpt med ny bil.

Da jeg skulle hente bilen la jeg merke til at det var to små hakk i panseret. Jeg konfronterte selger med dette som tok bilen tilbake og fikk rettet feilen. Da jeg hentet bilen en uke senere var alt tilsynelatende i orden. Men det var dårlig vær denne dagen så fikk ikke sett over lakken skikkelig.

Har nå en uke senere lagt merke til masse små riper/swirls i lakken, stort sett over hele bilen. Ripene er ikke synlig med det blotte øyet eller i mørket. Men i sollys er de relativt godt synlig, spesielt når man vet de er der.

Bilen er svart av farge og jeg vet at det derfor kan være vanskelig å holde lakken fri for småriper. Men bilen er helt ny, så syns dette er for dårlig. Kan forhandler ha brukt skittent verktøy ved polering?

Hva syns du jeg skal gjøre?

Mvh

Jeppe

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-09-25 15:29:04 +0200

Hei Jeppe.

Leit å høre at du ikke er helt fornøyd med den nye bilen din. Det er veldig vanskelig å unngå disse bittesmå ripene, eller "swirls" på mørke billakker. Jo mørkere, desto mer synlig - og aller verst er sort.

Jeg kan også fortelle deg at den siste tiden så har jeg selv sort bil og selv opplevd disse ripene på "nært hold". De er til å få fnatt av...

Det som hjalp - i alle fall en stund om gangen, på min ikke helt nye doning var å polere med en litt "feit" voks... Men de kom skremmende fort tilbake.

Når det gjelder din bil så er det veldig vanskelig å uttale seg om dette for meg uten å ha sett bilen din, for å kunne si oe om dette er "innafor" eller ikke.

Mitt forslag er at du ta kontakt med forhandleren din igjen og hører hva de sier. Det er godt mulig at et proff bilpleiefirma kan klare å gjøre noe med dette på ny og fersk lakk. Eventuelt kan du ta kontakt med NAF for å få en vurdering også.

Men du må nok, ettersom du valgte sort bil, være forberedt på å leve med dette i noen grad uansett. I alle fall litt på sikt.

Nesten alle biler er veldig fine i sort lakk. Det ser både litt eksklusivt og elegant ut, synes jeg. Slik sett så forstår jeg godt ditt fargevalg.

Men det er vanskelig å holde mørke biler rene. De krever litt ekstra stell og omtanke.

Jeg bestemte meg i alle fall for at det skulle bli lenge til min bruksbil skulle bli sort igjen. Så nå kjører jeg hvit bil. Den blir også skitten - naturlig nok, men holder seg utrolig mye lengre fin enn en sort. Dessuten slipper jeg disse hvite, små ripene som syns så godt når bilen faktisk er ren - og som irriterte meg grusomt.

Håper du finner ut av dette med bilen din og at du koser deg med nyervervelsen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar