0

Fuktig luft fra ventilasjonen

spurt 2015-09-21 10:48:36 +0100

Hei!

Min Audi A6 1.8T fra 2004 blåser periodisk varm, fuktig luft inn i kupeen når bilen går på tomgang.

På tomgang, og ofte rett etter start av motor, blåses varm og fuktig luft ut gjennom ventilasjonsdysene - selv om A/C er på og det er varmt i kupeen. Dette skjer periodisk og jeg innbiller meg at det skjer når kjølekompressoren står. Kompressoren høres ut til å starte og stopp periodisk (motorturtallet går noe ned med ett minutts mellomrom eller deromkring - formodentlig når kompressoren starter).

Den varme, fuktige luften er selvfølgelig ubehagelig, men et mye større problem er at vinduene dugger igjen når det er kjølig og fuktig uteluft. Problemet forsvinner når bilen er i fart, men jeg kan jo ikke kjøre av sted med rutene igjendugget...

Audi-verkstedet har tømt og etterfylt kjølegass, men det hadde ingen effekt. Bytte av pollenfilter gjør ingen forskjell.

Jeg innbiller meg at varmeveksleren er delvis tettet (noe som holder på kondensvann slik at dette blåses inn i kupeen når kompressoren står og kjølingen i varmeveksleren avtar)? Kan jeg ha rett i det, eller er det andre ting jeg bør sjekke?

Hvor sitter varmeveksleren og hvordan kan jeg sjekke dette videre?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-09-21 14:14:38 +0100

Dette er dessverre ikke helt uvanlig på eldre A/C-anlegg. Jeg har selv vært borti det, bla. på Hyundai.

Det er mulig at en rens og service av systemet kan avhjelpe noe. Det du omtaler som "varmevekseleren" sitter inne i selve varmeapparathuset på disse bilene.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger