0

Riktig pris på bilen min

spurt 2015-09-18 12:48:21 +0200

Hei jeg skal selge Audi A6 Avant, 2008-modell. Bilen er fin og fulgt opp med servicer hele veien og jeg kjenner ikke til noen feil på den. Det jeg synes er vanskelig er å finne ut hva som er rett pris. Den har gått ganske langt (260.000 km), men her er det mye langkjøring og lengre ferieturer som drar opp. Jeg skulle gjerne visst om det finnes noen fasit på hva jeg bør legge meg på i prisen. Mvh Fred.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-09-18 17:21:10 +0200

Hei Fred! Ja, dette er slett ikke lett og det er garantert flere enn deg som lurer på dette.

En god ide er å gå inn på finn.no og sjekke prisen på tilsvarende biler som ligger der. Det gir en god pekepinn, men husk at biler som selges fra forhandlere normalt sett oppnår høyere priser enn fra privatpersoner.

Husk også at bilene på finn IKKE er solgt enda... Og at vi IKKE vet hva de går for til slutt. Jeg kom bare til å tenke på en liten sak - en personlig erfaring jeg selv gjorde før ferien i sommer. Jeg skulle da hjelpe en kompis, som skulle flytte til Afrika med å selge en 2001 modell BMW 530d Xdrive.

Tilfeldighetene ville det slik at svigerfaren til en annen kompis av meg var veldig interessert i denne bilen og ville veldig gjerne kjøpe den. Selvfølgelig billigst mulig, mens selger ville ha mest mulig. Så begynte "tautrekkingen" om pris...

Jeg ble enig med begge parter om en pris til slutt. Kjøper var litt skuffet - han følte at han betalte litt for mye. Selger var også litt skuffet - han følte at han fikk for lite.

Selv både var - og er jeg ganske fornøyd med denne handelen. Jeg tenker at så lenge både kjøper og selger er missfornøyde - så var den prisen jeg oppnådde riktig.

Nå skal det også sies at både selger og kjøper i denne saken er fornøyde nå, når kampens het har gitt seg.

Men tilbake til din bil, så din bil, så har den gått betydelig lengre enn gjennomsnittet. I og mer at det er en 2,0 TDI, vil det si at den IKKE har verken automatgir eller firehjulsdrift - noe som mange A6-kjøpere ønsker seg og som da utelukker en god del potensielle kjøpere.

Litt avhengig av utseende, teknisk tilstand og utstyr - så tenker jeg at dette er en bil du kan legge ut til ca 129.000 kroner. I praksis så vil du vel få rett over 100.000 kroner for den tror jeg, selv om jeg vedder på at du synes det er altfor lite ...

Ønsker deg uansett lykke til med salget!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger