0

12 års rustgaranti

spurt 2015-09-10 14:52:51 +0200

Ved siste service på vår 8 år gamle Audi, ble det oppdaget og kommentert flere anløp til rust som ikke var resultat av ytre skader. Vi regnet jo da med å få dette dekket på rustgarantien, men det ble antydet at det var en egenandel ved utbedring av rustskadene. Er det «rimelig» at vi skal betale en egenandel? Det opplyses ikke noe om det på nettsiden, og heller ikke ved kjøp. Da benyttes det som et salgsargument at de har 12 års rustgaranti.

Vi har nå fått tilbud om å reparere skaden: kr 46.830,- der vi må betale 30% egenandel = kr 14.500,-. I svaret fra Audi-forhandleren står det at det må være hull i stålplaten og rusten må ha oppstått innenfra for at garantien skal gjelde, dette tilbudet her er ren goodwill fra deres side.... Vår bil har lakkrust/underrust. Vi må bl.a. skifte begge forskjermene pga rust i hjulbuen.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-09-13 12:53:03 +0200

Hei. Innholdet i garantien er avhengig av vilkårene på kjøpstidspunktet og disse må forhandleren kunne framskaffe, eventuelt ta det opp med importøren. gjør henvendelsen skriftlig slik at du får dokumentert henvendelsen og forhandlerens svar. Her er det garantien som gjelder og ikke forbrukerkjøpsloven. ellers er det ikke vanlig at rustgarantier gjelder gjennomrusting. Hilsen KNAjuristen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar