Hjelp - elbilen har snudd opp ned på vårt bilbehov!

spurt 2015-08-06 19:55:37 +0200

Hei Benny!

Det kunne vært interessant å høre dine tanker omkring valg av brukt familiebil - som bil nr. 2.

Vi kjøpe en ny elbil - VW eGolf - i fjor høst. Bilen er helt super til vårt bruk, og er plutselig blitt bil nr. 1 i vår familie. Den triller ca. 20 000 km pr. år. I tillegg til eGolfen har vi en 2011-modell BMW 320 XDAT. Til tross for at vi har vært veldig godt fornøyde med BMWen, har den måttet finne seg i å bli bil nr. 2, og triller nå ca. 5 - 6 000 km pr. år. Med tanke på årlig verdifall kan man godt si at det blir relativt kostbare kilometer! (selv om vedlikeholdskostnadene til nå har vært minimale).

Jeg elsker BMWen, men må innrømme at det trolig finnes mer økonomiske/fornuftige familiebiler til akkurat vårt behov. Vi vurderer derfor å "selge oss ned" litt. (Ja, det er kjedelig å være fornuftig). Bilen må kunne fylle vårt behov til langtursbil/feriebil, og bør være driftssikker og trafikksikker. Vi ønsker oss litt bedre bagasjeplass enn i BMWen (pga. hundebur), og ser etter kurante biler i prisklassen inntil ca. kr 175 000.

Har du noen tips til hvilke biler vi burde sjekke ut? Jeg anser Toyota Avensis og Honda Accord som uaktuelle, rett og slett fordi jeg ikke liker designet på disse bilene. Så vidt jeg kan se kan både Mazda 6 og Opel Vectra være gunstige valg. Vi har også sett på Mondeo og Passat. Gode og velbegrunnede forslag mottas med stor takk!

På forhånd takk for hjelpen!

Mvh. Lars K.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett