0

Unormalt stort oljeforbruk?

spurt 2015-08-04 18:17:24 +0200

Kjøpte en brukt 318 iA 2006 gått 86000 km. Den brukte utrolig mye olje, så jeg reklamerte. Første service skiftet de bunnplugg - uten at det hjalp. Andre gang måtte jeg påvise at pakningen til oljefilteret var lekk. Det hjalp heller ikke, så jeg fikk en bilmekaniker til å se på bilen, og han så med en gang at bunnpakningen lakk. Når jeg konfronterte verkstedet med dette, fant de ut at pakningen var montert "vrangt" på, og rettet dette. Slo meg ikke til ro med dette, og noterte km stand for hvor langt jeg kunne kjøre før varsel viste at jeg måtte fylle på 1 liter olje. Det skjedde etter kjørte 365 mil - er dette normal oljeforbruk?? Det er ingen oljeflekker under bilen.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-08-05 14:53:05 +0200

Hei! Ingen oljeflekker under bilen tyder på at vi her snakker forbruk og ikke lekkasje.

Oljen forsvinner da trolig mellom stempelfjærer og sylindervegg, eller gjennom ventilstyringene. Begge deler er relativt kostbare uutbedringer.

1-liter olje på 3650 kjørte kilometer vurderer jeg absolutt som"innenfor" og hadde vel ikke satt i gang store greier på grunn av dette. Det er et ganske normalt forbruk.

Men det er jo viktig at du følger litt med og peiler med jevne mellomrom.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar