Heving av bilkjøp

spurt 2015-08-04 15:58:44 +0200

Hei Hva burde jeg gjøre, eller hvordan går jeg frem for å heve kjøpet?

27 Mars i år kjøpte jeg en passat av Midt Telemark Bilssenter, ga 105 000,- kr for den. Var en lampe som lyste i dash bordet, den indikerte feil i avgass-systemet. Selger Per Ellingsen sier han skal fikse det i starten av April måned, samt EU godkjenne bilen, og gå over den slik at den er 100%.
Avtaler om når dette skulle skje, ble misligholdt av selger. Avtale på verksted ble avlyst, låne bil var ikke kommet inn var unnskyldninger vi fikk høre på oppmøte til avtalt tid. Total 5 avtaler.

Men den 29 mai havarer motoren, oljelampa lyste. Bilen skulle bli taua. Jeg ville ha den til merkeverksted, selger ville ha den på et annet verksted. Siden han skal ta seg av regninga, ble hans ønske imøtekommet. Dette kostet 2000 kr. Bilen blir tauet til Bø Auto 1 juni. Der har den stått nesten siden. (kommer tilbake til ordet "nesten" etterpå). Selger ønsker at jeg skal bruke min forsikring på dette, når jeg nekter og sier det er hans ansvar og er uproft å forlange at kunden skal gjøre det. Han tilbyr å dekke all utgifter og evt bonus tap om jeg er villig til å gå med på den avtalen. Men selger går motvillig med på å gjøre opp. Bilen får ny motor, og skulle vært ferdig senest til uke 25. Bilen blir ikke ferdig, Bø Auto finner ikke ut hvorfor det kommer så mye feil meldinger opp, og bytter på å gå på 3-4 sylindere. Jeg sier igjen at jeg vil ha den på merkeverksted eller heve kjøpet. . Selger nekter. Selger sier han skal ringe å gi informasjon om fremdrift, hvilket aldri skjer. Den 27 Juli leverer jeg skriftlig Heving av kjøpet. Syntes dette tar altfor lang tid.
Selger nekter heving av kjøp. Sier han skal ringe meg dagen etter kl 16.30. Hvilket ikke skjer.

Selger mener han har gjord en god nok jobb. Siden jeg har fått låne en bil av han, og den jeg låner pr i dag er dyrere enn Passaten. Honda-en som jeg låner nå er bil nr 4 jeg låner. Første var en med nesten ikke bremser, måtte bli sint før jeg fikk låne en annen. Låne bil 2 og 3 måtte leveres tilbake fordi ha skulle selge dem.....

Så til ordet "nesten". Jeg trodde bilen sto hos Bø Auto. Men oppdaget helt tilfeldig at den sto hos en hobbymekaniker gårdstun i helgen.
Verken selger eller Bø Auto informerte om dette. Selger sier at hobbymekanikeren er Spesialist på området. Bø Auto finner ikke ut hva som er galt med Passaten

Hva burde jeg gjøre? Jeg ønsker å heve kjøpet. MVH Cecilie

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett