0

Volvo 940 for gammel?

spurt 2015-07-28 15:37:41 +0100

940 er jo den siste bilen volvo produserte med bakhjulsdrift, er derfor veldig sugen etter en sånn. Er 940 blitt for gammel må jeg forvente en god del reperasjoner og rust? Hva må jeg se etter for å få et bra eksemplar.?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-07-29 15:21:45 +0100

Heisann! Jo, Volvo 940 begynner så smått å bli en aldrende bil. Det må man kunne si om en bil som kom i 1990 (som 1991 modell) og som gikk ut av produksjon i 1998. Det er 17 år siden det.

Men som de fleste andre Volvo fra same tid er dette solid redskap og leter man opp et fint og velholdt eksemplar som har blitt tatt godt vare på, så kan det fortsatt være bil igjen her.

Det finnes godt med slike biler tilsalgs, men mange har gått langt. Over 300 000 km er ikke uvanlig. Prisene starter på ca 10.000 og oppover.

Men skal man ha en slik bil vil jeg nok anbefale å legge i alle fall 40 - 50.000 kroner i den. Da skal du kunne få en grei bil som gir deg et noenlunde forutsigbart og enkelt bilhold.

Men det er jo slik med gamle biler at alt kan skje - når som helst. Volvo er ikke noe unntak i så måte. Så en grundig sjekk for kjøp er obligatorisk. Rust er nok den største fienden her. Hjulbuer, kanaler, gulv, nedkant av dører og platefalser er steder man må sjekke litt ekstra nøye.

Det mekaniske er forholdsvis enkelt, men en sjekk av bremser, hjuloppheng og forstilling hører så klart med. God servicehistorikk og en fersk EU-kontroll gjør heller ikke saken dårligere.

En bil god stand skal forsatt kunne være driftsikker og ikke by på de helt store overraskelsene. Deler stort sett billige og bilene er enkle å skru på om noe skul skje.

På minus siden, så er det ikke til å komme i fra at det har kommet en del nytt sikkerhetsutstyr, slik som ESP etc, som man bare kan glemme på så gamle biler som vi snakker om her. Direkte lettkjørt er den heller ikke.

Dette er nok en litt enten eller bil. Enten har man sansen for den - eller absolutt ikke.

i 1995 kom 940 med en ny motor som het B230FK, med lavtrykks turbo på 135 hk, med underspylte stempler. En fin og fornuftig motor, som kanskje er min favoritt i 940 om vi kombinerer daglig bruk og fornuft.

Om vi summerer - ja, det er en gammel bil, men ikke for gammel. Finner du en velholdt og fint bil, så er ikke jeg redd for å anbefale kjøp.

Ønsker deg lykke til.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger