0

angående trimming av bil. er det lov å ha to programvare i en bil, en med lovlig effekt for vei og en trim for bane kjøring ?

spurt 2014-05-01 13:05:33 +0100

Hei. Angående trimming av bil. Er det lov å ha to programvare i en bil, en med lovlig effekt for vei og en trim for bane kjøring ? Altså en sterkt trimma motor med større turbo og synlige ting som har en "strupa"/lovlig program versjon hvis man blir stoppet/teknisk kontroll. Ikke volum endring.

Hilsen Saab eier.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-11-26 04:15:19 +0100

Det er ikke ulovlig å "trimme" bilen, men dette må være godkjent. For biler eldre enn 10 år vil man ikke måtte betale avgifter til tollvesenet når man øker effekten. Å få skrevet dette inn i vognkortet kan by på utfordringer. En ren software "trimming" kreve riktig dokumentasjon. For Saab vet jeg at hvertfall hirch har dette. De lager den offisielle software trimmen for Saab. Dvs at man kan få dette levert på bil uten at dette går ut over nybilgarantien. Samtidig er det viktig å huske at effektendring kan medføre at bremser og understell må oppgraderes. Denne dokumentasjonen får du fra Saab. Ofte er dette iform av støtdempere og større skivebremser. Hvis turbo og deler av drivstoffinnsprøytningen er endret med feks større dyser og turbo, vil dette måtte dokumenteres med målinger i testbenk. Alt dette bør du søke om før du går igang. Dette vil lette godkjenningsjobben betydelig. Statens vegvesen har en egen ombyggingsgruppe som håndterer slike søknader. De kan komme med mer info. Men man bør søke før man begynner og sørge for å ha informasjon rundt det som har blitt endret. Det vil måtte gjennomføres full teknisk kontroll på trafikkstasjonen uansett. Noe av det viktigste er uansett å melde fra til forsikringsselskapet ditt før du kjører med trimmet bil. Her kan du virkelig havne i problemer hvis du krasjer. Forsikringsselskapet vil kunne undersøke bilen din ved mistanke. Og dette kan medføre avkortning eller du må dekke skadene selv. Er det personskade kan dette koste milioner. Så tenk nøye gjennom dette v

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger