0

Jeg har lurt på noe en stund. bilen min har en knapp. det ser en luftknapp med pil liksom innvendig i bilen og har noe med varmen å gjøre. jeg har ty

spurt 2012-06-22 14:57:51 +0200

Hei. Jeg har lurt på noe en stund. Bilen min har en knapp. Det ser en luftknapp med pil liksom innvendig i bilen og har noe med varmen å gjøre. Jeg har tykket på den men kjenner ingen forskjell. Har også vært innom forhandleren og spurt. De sa bare at jeg ikke skulle bry meg om den. Jeg fikk inntrykk av ta han jeg snakket med heller ikke visste. Men det må da være en grunn til at den er der?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-06-22 14:59:21 +0200

Hei på deg.

Jeg regner med at det er luft-resirkuleringsknappen til varmeapparatet det er snakk om her. Det finnes nok garantert biler hvor denne ikke røres, særlig på nyere biler med automatisk klimaanlegg.

Men det er klart at det er en grunn til at den er der. Jeg skal forsøke å gi deg begrunnelsen i en forhåpentligvis forstålig kortversjon.

Denne knappen stenger for det utvendige luftinntaket til varmeapparatet i bilen. Det vi si at med denne påslått så bruker varmeapparatet den lufta som allerede er i bilen. En fordel hvis du for eksempel ligger bak en gammel lastebil med mye sur dieseleksos, eller kjører i en eksosforurenset tunell. Du slipper å få svineriet inn i bilen.

Et annet bruksområdet er hvis du skal ha det fort varmt inne i bilen når det er kaldt ute om vinteren. Slår du på denne da så bruker varmeapparatet om den etter hvert varmere og varmere lufta du får inne i bilen isteden for å bruke den iskalde lifte utenfor bilen. Du oppnår raskere varm kupe i bilen din.

Men husk for all del å slå den av igjen. Blir denne stående på lenge slik at man kun resirkulerer den samme luften om igjen og om igjen så blir det ganske fort veldig tung og dårlig luft inne i bilen. Ved foreksempel nedbør så begynner det fort å dugge inne i bilen om knappen er på.

Det har også vært snakk om å forbyknappen på grunn at av folk som fore eksempel har sovet i bilen med denne knappen på har omkommet av oksygenmangel.

I 99,9 % % av bilens bruk skal denne bryteren være av - slik at du får frisk luft inn i bilen. Jeg pleier å si at det er mye viktigere å huske å skru denne av igjen - enn på!

Håper jeg klarte å forklare dette noenlunde forstålig?

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar