Vurderer å bytte bil og har lyst på en 530xd (2014 modell med facelift), og har tenkt å ta en tur tyskland for å hente ut en bil. har en bekjent i mu

spurt 2014-06-05 00:22:09 +0100

Hei Benny! Vurderer å bytte bil og har lyst på en 530XD (2014 modell med facelift), og har tenkt å ta en tur Tyskland for å hente ut en bil. Har en bekjent i Munchen som evt kan hjelpe meg litt der nede med språk e.l., men skal selvsagt ha 2-3 biler blinket ut på forhånd. Jeg har hatt en A4 2.0 TDI Q som jeg kjøpte ny i 2006, og har tidligere skiftet 2 EGR ventiler og nå bør den jaggu skiftes på nytt.... Bor i Oslo, og det blir naturligvis en del småkjøring.

1) En 5-serie "skal ha diesel" har jeg inntrykk av ift annenhåndsverdi, men jeg kunne gjerne tenkt meg bensinmotor jeg forsåvidt... Er det helt dødfødt å kjøpe en 5-er med bensin?

2) Ivrige politikere og Statens vegvesen jobber for å etablere "lavutslippssone" i Oslo, og har lest litt rundt dette og i Europa ellers så bruker de Euro kravene selv om dette ikke nødvendigvis måler de faktiske lokale utslippene. Leste noe fra Statens vegvesen om at de ville forby dieselbiler, men også noe om å bruke Euro kravene samt vekt (!). Har du noe mer informasjon om hvordan en "lavutslippssone" evt vil være, og tror du en 530 XD som oppfyller Euro 6 vil være innenfor disse kravene?

3) Er det tilsvarende problemer med EGR og koksing på 530 som på min 2006 A4 2.0?

Ville du kjøpt 5-serie med bensin eller diesel basert på hva jeg tenker på over? Alltid greit å høre din mening:-)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett