0

:) vi venter familieforøkelse og barn nr 4 kommer i mai. kjører i dag volvo v70 09 modell som jeg er veldig fornøyd med, men har innsett at den må by

spurt 2011-01-10 14:09:25 +0100

Hei Benny! :) Vi venter familieforøkelse og barn nr 4 kommer i mai. Kjører i dag Volvo v70 09 modell som jeg er veldig fornøyd med, men har innsett at den må byttes. Har sett litt på Volvo xc90, men hører fra mange at den har hatt diverse problemer. Har sett på -07 mod og nyere. Kan det være et fornuftig kjøp, eller er det realtivt stor risiko for at det kan bli mange og dyre verkstedopphold. Vurderer også andre biler, men føler det ikke er så mange alternativer til VW Caravelle/Multivan. Eller har du noen andre merker jeg burde vurdert? :-)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-01-10 18:21:35 +0100

Hei

Volvo XC90 er den volvoen med flest feil. Når 199 ulike bilmodeller ble testet for feil, kom XC90-diesel på 197 plass av 199 biler; altså ikke noe godt resultat. Testen tok utgangspunkt i feil etter at bilen var blitt 3 år.

I testen står det:

Hele 24 prosent av alle de kontrollerte XC90-ene får "ikke godkjent". Ganske unødvendig

Dette er et oppsiktsvekkende høyt tall for biler altså er bare tre år gamle. XC90 begynner å bli en "godt voksen" bilmodell. Dette er altså ikke snakk om barnesykdommer

Hva er problemet?

Først og fremst forstilling. Her er XC90 sterkt overrepresentert. To prosent av de kontrollerte bilene blir underkjent på grunn av feil med forstillingen. Tallet for XC90s del er 13 prosent!

-Endeledd og lenkarmer har Volvo slitt med i mange år. Nettopp av den grunn skulle du tro dette var ganske unødvendig. Dette slår kraftig tilbake på Volvo.

Det anbefales å kjøpe så ny bil som mulig hvis man er i bruktmarkedet for XC90. Men denne undersøkelsen beviser dessverre at det ikke er nok - når selv tre år gamle biler sliter med så mye feil.

Hvis man likevel har lyst på en brukt XC90?

Sjekk nøye før kjøp - og da særlig eventuelle forstillingsfeil. Vibrasjon i bremsene på grunn av dårlige bremseskiver er en gjenganger, både foran og bak. Og en del biler er plaget med skjevt slitte dekk, på grunn av de før nevnte forstillingsfeilene.

Det er også viktig med komplett servicehistorie. Det er relativt mye å velge mellom i bruktmarkedet, så her er det all grunn til å være kresen.

Altså, det er vanskelig å vite om den XC90'en du ser på er bra når den er såpass ny som de du er interessert i. På mange av de har ikke feilene oppstått enda, og verkstedregningene kan fort bli dyre. Men sjek bilen nøye før kjøp, så kan det bli bra!

Nå kan man også finne v70 og xc70 med 7 seter, men det er få av disse til salgs nå for tiden.

Nå vet ikke jeg hva slags prisnivå bilen du ser etter skal ha. Men med tanke på at du er interessert i en 07 eller nyere xc90, så har jeg noen forslag i prisklassen 450.000 -600.000 kr.

Et alternativ er Mercedes R-klasse 7 seter. Den har masse plass og god komfort.

Her er en link til et eksempel på finn.no:

http://www.finn.no/finn/car/used/obje...

R-klasse fåes også som 6 seter.

En annen er Ford S-Max 2.0 TITANIUM S, 7 seter. Den har gode kjøreegenskaper og en bra løsning på de ekstra setene.

Her er linker til et par eksempel: disse eksemplene har også en veldig god motor.

http://www.finn.no/finn/car/used/obje...

http://www.finn.no/finn/car/used/obje...

En veldig fin bil er den nye Volkswagen Sharan TDI DSG. Dette er en veldig god bil med bra utstyr.

Her er en link:

http://www.finn.no/finn/car/used/obje...

Andre som ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2011-01-10 18:42:57 +0100

En annen bil som jeg glemte å nevne ovenfor er Hyundai Santa Fe 7 seter. Den har jeg kjørt en del og jeg syns det er en veldig god bil. Det er en bil med stort bagasjerom og fint design. Den har også en bra automatgirkasse.

Her er en link til et eksempel:

http://www.finn.no/finn/car/used/obje...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger