0

Kjøpte for en mnd siden en bmw 525 dat 2005 modell (1 reg i 2004) under regnvær viste det seg at den lekker og selger ble varslet om dette (på dagen 3

spurt 2012-08-06 13:45:39 +0100

Hei!

Kjøpte for en mnd siden en BMW 525 DAT 2005 modell (1 reg i 2004) under regnvær viste det seg at den lekker og selger ble varslet om dette (på dagen 3 uker etter kjøpet.) Selger er en bruktbilforhandler og derav også under forbrukerkjøpsloven. Jeg fikk også 6 mnd bruktbilgaranti (eller 6000km.) Bilen er blitt innlevert til Bavaria i Haugesund og selger holder til i Oslo og iflg. Bavaria så har "isolasjonen" løsnet slik at vannet kommer på "fei side" og inn i kupeen på bilen og ikke ut som det burde. Jeg mener dette er en skjult mangel på bilen da jeg ikke har blitt opplyst dette og er derfor reklamasjonssak og/eller en garantisak som burde dekkes av selger da jeg kun eide bilen i 3 uker før feilen/mangelen ble oppdaget. Selger mener dette er en feil/mangel som ikke er unormalt og kan oppstå spesielt om man kjører på ujevne og humpete veier (bilen er tyskimportert og har derfor ikke gått på norske veier i mer enn 4 år. Bilen ble innlevert til Bavaria Haugesund da de er merkeforhandler og burde ha den rette kunnskapen og iflg. dem så sier de at dette ville bli dekket av evt. garanti hos dem og at det ikke er noen "normal" feil/mangel på en 7 år gammel bil og det er sannsynlig at det har vert lekkasje der i lengre tid enn da jeg overtok bilen. Selger avviser selvfølgelig alt og jeg vurderer å ta saken videre (det anbefalte Bavaria Haugesund også.) Hva mener du om denne sak, er det noe jeg kan henvise enkelt og greit til som gjør at saken blir avsluttet uten videre "krangel"?

På forhånd takk.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-08-06 15:17:59 +0100

Jeg har aldri hørt at det skal være et vanlig problem, og jeg har også jobbet som selger før med både ny og bruktbil.

Jeg ville hørt med verstedsmester på Bavaria om de har hatt flere tilfeller av dette på den aktuelle modellen., og viss ikek spør du kan få det skriftlig eller be selger om å ringe vedkommende ekspert. Nå er det forsåvidt likegyldig om det er vanlig problem eller ikke, det som er dekket av garanti/kjøpsloven er jo uavhengig om en feil er vanlig eller ikke. Om denne konkrete feil blir dekket av garantien eller vet jeg ikke ettersom jeg aldri har vært borti dette. BE selger om henvisning til den paragraf som utelater garantien i denne saken.

Hvis ikke dette hjelper kontakt NAF og spør om råd eller evt en advokat.

Lykke til!

Hilsen ESpen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2012-08-06 13:45:39 +0100

Sett: 121 ganger

Sist oppdatert: Aug 06 '12

Antall visninger