0

Mulig jeg er tidlig ute nå men her i nord går det fort som som svint mot vinter. jeg kjører rundt på veldig dårlige sommerdekk som jeg kanskje burde

spurt 2010-09-17 14:20:25 +0200

Hei Benny. Mulig jeg er tidlig ute nå men her i nord går det fort som som svint mot vinter. Jeg kjører rundt på veldig dårlige sommerdekk som jeg kanskje burde skiftet i vår men da var pengeboka slunken så jeg bestemte meg for å slite dem helt ut og der er vi nå. Derfor har jeg lyst til å legge om til vinterjul så snart som mulig da de er av mye bedre beskafning. Det jeg lurer på er når det er lov å gjøre dette? Hilsen Finnmarking.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2010-09-17 14:49:52 +0200

Hei Finnmarking! Det nærmer seg nattefrost her i "syden" også så skjønner at det begynner å bli tid for dette nå.

Du skriver ikke noe om hva slags vinterdekk det er du har, men hvis du har piggfrie, kan du egentlig legge om når som helst. Det er nemlig ikke noe forbud mot å kjøre med piggfrie dekk hele året (men jeg vil abolutt ikke anbefale det). Likevel: Gode piggfrie vinterdekk er nok bedre enn veldig dårlige sommerdekk!

Har du piggdekk, er lov å sette dem på fra 15. oktober i Nord-Norge (1. november resten av landet). Men mye viktigere enn datoer er det at du skal være skodd etter forholdene. Er det glatte veier, har du selvfølgelig lov til å legge om til piggdekk tidligere også!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2010-09-17 14:44:05 +0200

Hei du! I Finnmark og Troms er datoen for piggdekk (hvis du har det?) 15 okt, mens resten av landet har 1 nov.

Har du piggfrie dekk, så er det ikke noen dato for når du kan montere disse. Men husk at disse slites fort på tørr asfalt.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger