0

Benny håper du kan svare meg! har en bmw 520 d stasjonsvogn som er chiptunetog i starten syntes jeg den gikk veldig bra men så har den blitt daffere.t

spurt 2011-05-23 12:44:29 +0100

Benny håper du kan svare meg! Har en BMW 520 D stasjonsvogn som er chiptunet og i starten syntes jeg den gikk veldig bra men så har den blitt daffere. Trodde først det bare var jeg som hadde blitt vant til det og dermed ikke merket de ekstra kreftene men forleden kjørte jeg samme bil som en bekjent av familien har, altså en 520 D den også men ikke chippet og det var faktisk mer drag i den enn i min. Merkbart mer. Har du noen teori rundt hvorfor er det slik og ikke minst hva jeg kan gjøre med det?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-05-23 12:45:58 +0100

Heisann!

Dette er en litt kjedelig sak, men det er dessverre ikke helt uvanlig.

Det første jeg tenker på her er tett partikkelfilter. Sjekk dette aller først om bilen din er utstyrt med det, da. Det neste er om turboen leverer nok trykk. Turbohavari er dessverre ikke helt uvanlig – og ganske dyrt.

Hvordan er bilen din chippet? Er det brukt en såkalt ”Powerboks” så er det første du må gjøre å fjerne denne. Det klarer du lett selv. Den sitter vanligvis som et slags adapter / mellomstykke mellom kontakten til styreenheten og selve styreenheten. Veldig ofte ligger feilen her.

Om du har en oppdatert software – som jeg mener er på foretrekke ved tuning – så ville jeg også fått satt tilbake originalen for å sjekke om bilen da går som den skal. Ofte så gjør den det.

Hvis ikke så er det uansett en fordel at den er i original-shape når man skal feilsøke videre. Da har man riktige / originale dat på verdiene noe som letter feilsøkingsjobben en god del.

En ”syk” bil som er trimmet går ofte dårligere enn en frisk originalbil, så ikke legg for mye vekt på dette. Husk også at importbiler som regel har 177 hk mot våre Norske ”avgifts-motorer” som har 163 hk.

Håper dette var noen tips du kan ta med deg på veien videre, og at du finner ut av problemet uten at det blir for dyrt.

Lykke til med fin bil og full effekt etter hvert!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2011-05-23 12:44:29 +0100

Sett: 81 ganger

Sist oppdatert: May 23 '11