0

Jeg hører stadig at firehjulstrekk kan være falsk trygghet på vinterføre men skjønner ikke helt hva det menes med dette. er selv svært fornøyd rav4-ei

spurt 2009-11-02 13:41:28 +0200

Jeg hører stadig at firehjulstrekk kan være falsk trygghet på vinterføre men skjønner ikke helt hva det menes med dette. Er selv svært fornøyd RAV4-eier og har aldri tidligere opplevd å kjøre så trygt og sikkert på vinterføre. Skjønner ikke hva de som hevder det motsatte egentlig mener. Kan du oppklare litt? Takk for en god spalte forresten.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2009-11-02 13:48:32 +0200

hei Andresen. Joda, jeg hører også ofte dette og til en viss grad er det sant. Firehjulstrekk kan nemlig gi falsk trygghetsfølelse, det ser vi også ved at biler med firehjulstrekk faktisk er overrepresentert på skadestatistikkene.

Trekk på alle fire gir overlegen framkommelighet. Men det helper lite når du skal stoppe. Problemet er nok at mange mister litt kontakten med underlaget når de ikke kjenner at hjulene spinner. For å si det enkelt kan det føles litt som å kjøre på sommerføre, helt til hjulene plustelig slipper. Og da slipper de gjerne skikkelig!

Dagens moderne biler har massevis av elektronikk som hjelper deg som sjåfør. Men mister du grepet i en sving eller i en bratt bakke, er det lite dette kan gjøre for å hjelpe det. Derfor gjelder det å kjøre med gode marginer, særlig på vinteren. Ta gjerne noen sjekk-oppbremsninger også slik at du vet hvordan underlaget du kjører på er.

Tar du dine forholdsregler og kjører litt defensivt, er firehjulstrekk fantastisk fint å ha på vinteren.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger