0

Jeg har et spørsål til deg angående audi: synes du det fortsatt er et premiummerke eller synes du det blir mer og mer et merke som folk flest kan ta s

spurt 2012-05-14 12:31:27 +0100

Jeg har et spørsål til deg angående Audi: Synes du det fortsatt er et premiummerke eller synes du det blir mer og mer et merke som folk flest kan ta seg råd til?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-05-14 13:32:48 +0100

Hei du. Dette er sannelig ikke helt enkelt å svare på. Svaret du får kommer nok i stor grad an på hvem du spør også. Nå har du spurt meg - så her får du mine taker rundt dette.

Aller først: Jeg husker en kompis som tidlig på 80-tallet hadde fått eller arvet en svært fin og velholdt, rød Audi 100 da vi var atten. Det var mildt sagt en snodig bil for en 18 åring synes vi andre - den gangen. Det merkelige var at han hadde dame - fin dame til og med.

Jeg hadde trimmet Volvo 142 og ingen dame. Dette ble det grublet mye over... Var verden helt i ubalanse? Det burde jo vært helt motsatt. Til og med Mazda 929 - og japanske biler hadde ikke spesielt høy status på Lillehammer tidlig på 80-tallet - var jo kulere bil enn den rare Audien.

Men vi vet alle at svært mye har skjedd på bilfronten siden den gang.

Selv om en 3-dørs Audi A3 uten noe utstyr og med minste motor ikke har spesiellet mye "premium" over seg så vil jeg allikevel våge meg med påstanden om at Audi er permiumbiler på lik linje med Mercedes, Audi og Lexus.

Premium måles ikke nødvendigvis i antall hestekrefter og kanskje heller ikke design - i alle fall ikke design alene. Det er vel her ordene opplevd kvalitet kommer inn i bildet.

Støynivå, hvordan ting føles når du tar i de, materialkvalitet, finish og jo - kanskje design også. En anstendig motor og litt raust med utstyr og moderne teknologi hjelper også... Vi snakker heller ikke nødvendigvis teknisk kvalitet og driftsikkerhet - selv om sistnevnte egenskaper definitivt også trekker opp.

Om vi ser på trekløveret Skoda Oktavia, VW Passat og Audi A4 - biler som på mange mpter er veldig like, og kan leveres mad samme motorrer å ewr det vel liten tvil om at Audien er den som er - og også skal være - pemiumbilen av disse, selv om en velutstyrt Passat kan være finere enn en A4. Grensegangen her er altså vanskelig.

For oss Nordmenn som er så heldig å bo i verdens rikeste land og som har mye penger mellom hendene så har Audi blitt en hverdagsbil på mange måter - og det har aldri tidligere blitt solgt flere premiumbiler (ikke bare Audi) i Norge enn akkurat nå. Akkurat det gjør oss kanskje en smule blaserte, og det man ser ofte mister gjerne litt av glansen.
Jeg våger meg allikvel på påstanden om at Audi er en premiumbil.

Ford og Opel er det ikke. Hadde du stilt meg samme spørsmål om Volvo så hadde jeg vært veldig i tvil om svaret, men føler nok at den er veldig nære, men kanskje er stang-ut på premium-målet.

Som sagt - det finnes neppe noen klar fasit på nettopp dette. Men dette var iu alle fall noen tanker omkring det fra meg.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger