0

har lest litt i det siste om at det frarådes å kjøre med gamle piggdekk?

spurt 2010-10-18 13:40:12 +0100

Hei har lest litt i det siste om at det frarådes å kjøre med gamle piggdekk? Hva ligger det i dette? Vi har en eldre Golf som brukes som bil nummer to og kjøres 5-6000 kilometer i året. Piggdekkene er sikkert sju-åtte år gamle nå, men de er langtfra utslitte. Bør de byttes likevel?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2010-10-18 13:52:22 +0100

Heisann. Til det vil jeg si et veldig klart JA! Det er to ting som forringer kvaliteten på et dekk: Bruk/slitasje og tiden. Og etter sju-åtte år er jeg redd at gummien i piggdekke deres har blitt steinhard. Dermed fungerer også dekket mye dårligere enn da det var nytt.

Dekk er ferskvare og særlig vinterdekk blir fort dårligere ettersom de opplever store temperatursvingninger. Dermed blir framkommeligheten dårligere og bremsestrekningen øker. Det hjelper altså ikke at piggene er intakt og at det er mye mønster igjen i dekkene.

Det har også skjedd mye på piggdekkfronten de siste åtte årene. Jeg anbefaler derfor at dere tar dere råd til et nytt sett hjul. Det er billig livsforsikring!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger