0

Jeg er blir snart 18 år nå og har leitet etter bil en god stund, har endelig funnet en men hvordan kan en være mest mulig sikker på at den ikke er bli

spurt 2013-05-27 21:47:21 +0100

Hei Benny jeg er blir snart 18 år nå og har leitet etter bil en god stund, har endelig funnet en men hvordan kan en være mest mulig sikker på at den ikke er blitt tuklet med? Siden alderen og kilometrene ikke virker helt enige,

http://www.finn.no/finn/car/used/obje...

takk for hjelpen på forhånd

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2013-05-29 13:13:41 +0100

Heisann!

Enig i at km. stand her var oppsiktsvekkende lav - uten at det behøver å bety noe. Det er jo ikke alle som kjører like langt. I dette konkrete tilfellet er det snakk om ca. 7000 km i året. Godt under snittet, men heller ikke helt unormalt.

Det som er litt spesielt med Mitsubish Lancer er at bilene ofte kjøpe nye av "godt voksne" som nye, men at når de selges brukt etter noen år så er det ofte den yngre garde som kjøper.

Vil tro at det er tilfellet her også, Først en godt voksen eier som har brtuklt den lite. Så en litt ungre som har stylet den og sikkert kjørt noe mer...

Det er helt riktig tenkt av deg å sjekke ut dette litt nøye. Det er dessverre ganske vanlig at kilometerstanden er tuklet med. Særlig med biler som er bruktimportert, da det der er vanskeligere å spore enn biler med norsk historikk.

Det første jeg ville sjekket er serviceheftet. Sjekk om dette ser troverdig ut. Dvs. at ikke alle stemplene er med samme stempel og ikke alle underskrifter med samme kulepenn / signatur. Da er det ofte ugler i mosen.

Se også om det er rimelig samsvar mellom kilometerstand og datoer.

Mitt råd er deretter å ta kontakt med verkstedet som har fulgt opp bilen med service for å høre om de kan bekrefte dette.

De skal jo ha historikk med kilometerstand på bilen når den har vært innom på servicer, EU-kontroll og andre reparasjoner. En annen mulighet er å sjekke med forsikringsselskapet den har vært forsikret i. De skal også ha både km. stand og årlig oppgitt kjørelengde.

Her må du altså leke litt detektiv, ta noen telefoner og "henge litt på". Det tar fort litt tid, men det kan absolutt lønne seg.

Dessuten så er det jo litt deilig å få bekreftet at dette er riktig også - for vi satser jo på at det er det!

Da bør du i så fall ha mye bil igjen her enda!

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger