0

Vurderer å kjøpe ny bil til sommeren ( audi a4 avant tdi med automat), hva tror du jeg vil tape minst på i kr og øre, av a4 eller å gå for en mondeo e

spurt 2011-03-02 12:28:36 +0200

Hei Vurderer å kjøpe ny bil til sommeren ( Audi A4 avant tdi med automat), hva tror du jeg vil tape minst på i kr og øre, av A4 eller å gå for en Mondeo eller Avensis eller lignende og bruke 100 000 mindre. Må fortelle at for 5 år siden kjøpte jeg A4 og min svoger Opel Vectra, begge 1 år gamle og min svoger tapte nesten 40 000 mere enn jeg. Mvh Bjørn

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-01-28 19:45:42 +0200

Det er alltid vanskelig å estimere verditap på nye og nyere biler. Men noen få betraktninger mener jeg står som \"sannheter\" som kan gi en viss forutsigbarhet. -Høy innkjøpspris gir som regel høyt verditap. Både i kroner og i prosent av innkjøpspris. Spesiellt ille på ekslusive og spesiellt påkostede modeller. -I prosent har ofte de \"fornuftige\" modellene fra premiummerker som Audi, BMW og Mercedes et lavt verditap sammenlignet med rimeligere biler fra f.eks Ford, Opel og andre. Men grunnet høy pris på f.eks A4 sammenlignet med Passat, vil tapet i kroner ofte bli høyere for A4. -De bilene som nesten alltid kommer best ut er de bilene som har en fin kombinasjon av rimelig nybilpris, og samtidig er ettertraktet på bruktmarkedet. Typiske eksempler den senere tid er Passat, Avensis og Octavia stasjonsvogner med dieselmotor. -Blandt de bilene du nevner vil sannsynligvis verditapet bli minst for en Avensis stasjonsvogn med dieselmotor.

Et siste poeng: i dagens noe usikre situasjon ang avgiftsforanfringer på dieselbiler, så kan vi komme til å se en endring i populariteten på disse. Det kan endre populariteten i bruktmarkedet, og dermed øke verditapet.

Man kan si mangt om dette.. Håper disse få poengene hjelper.. -Espen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar