Har en nissan sunny fra 1992 med motorkode ga16ds (må ikke forveksles med ga16de)denne motoren har nissan, som sikkert mange andre produsenter på denn

spurt 2014-01-08 23:57:13 +0200

Hei!

Har en Nissan Sunny fra 1992 med motorkode GA16DS (må IKKE forveksles med GA16DE)

Denne motoren har Nissan, som sikkert mange andre produsenter på denne tiden, jukset litt med. Føler jeg. Det var vel i 1989 når katalysatorkravet kom, at produsentene fant opp noe så lite genialt som en elektrisk styrt forgasser som blir plombert for alle mulige innstillinger.

Resultatet er en bil som etter 22 år går utrolig dårlig, og drikker vannvittig mye, til tross for 90 HK (originalt, mer 90 HK varmeapparat nå), og en vekt på rett over 1000 KG. Det burde ikke gå altfor dårlig. Bilen fusker av og til, av ukjente problemer, mest sannsynlig pga ECU'en, som er funnet opp mellom atten steinøks og nitten pil og bue.

Jeg lurer på om du har noe forslag til dette. Vet at motorbytte går, men dette er en bil som.. Tja. Det ikke skal legges for mye arbeid i, men litt går greit. Pluss at den er ikke den mest strøkne bilen langs E18. Derimot vet jeg om folk som har satt på Dellorto 50 mm forgasser på disse bilene, uten å finne noe særlig info om hvordan.

Som sagt, den elektriske styrte forgasseren styres av en ECU, med en rekke kriterier, som luftmassemåleren og lambda-sonden og alt det andre der.

Jeg er ingen mekaniker, snarere en hobby-mekaniker som har lyst til å lære litt mer, kunne godt tenke meg å montert noe annen styring på dette som du sikkert skjønner...

HJELP!?

Med rolig hilsen Simen.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett