0

har en nissan sunny 1.6sr twincam. lurer på hva dette med twincam har og si?

spurt 2010-03-15 12:57:02 +0200

hei! Har en nissan sunny 1.6sr twincam. lurer på hva dette med twincam har og si? ser sunny 1.6 lx modellen har bære 75 hk imens min har 100. har det med doble kamaksler noe å si da? er det ellers noe mere jeg burde passe på når jeg har denne bilen, slitasje osv.Rengjøring av powerfilter, er det noe som burde gjøres ofte?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2010-03-15 13:09:38 +0200

Hei Joakim. Twin cam betyr at bilen din har to kamaksler. Noe som anses som en fordel, da man lettere fyller og tømmer syliderene. Noe som igjen gir større effekt og dette systemet brukes ofte på litt sporty modeller.

Det var vel egentlig Lotus Cortina som satte dette på "kartet" for alvor, selv om biler hadde det før den tid også.

Det som er litt ekstra viktig å passe på er at registeret er "friskt" på biler med twincam-motor. Og ellers være litt nøye med oljeskift og service.

Når det gjelder rengjøring av luftfiulter så vareierer dette mye fra fabrikat til fabrikat, men jeg vil si to ganger i året som minimum. Det er en enkel jobb som ikke tar mer enn noen minutter.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar