0

Benny. vi skal opp på hytta over helga og mye tyder på at det blir glatte veier der oppe. kjører med piggdekk på x-trailen på vinteren etter noen gan

spurt 2011-10-21 12:47:37 +0100

Hallo Benny. Vi skal opp på hytta over helga og mye tyder på at det blir glatte veier der oppe. Kjører med piggdekk på X-Trailen på vinteren etter noen ganske skumle piggfrie-opplevelser tidligere. Jeg vet at fristen for å legge om ikke er her på Østlandet ennå, men jeg ser mørkt på å dra oppover på sommerdekk.

Det blir også uforholdsmessig kronglete å skulle ta med piggdekkene og legge om når vi kommer opp. Snakket med en kollega som mener vi får bot hvis vi blir stoppet med piggdekkene her i lavlandet og at politiet er lei av å høre "røverhistorier" om at alle som kjører for tidlig på pigg skal til fjells. Har du et godt råd til meg? Hilsen Geir.H.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-10-21 12:48:59 +0100

Hei Geir.

Det har jeg absolutt: Skift til piggdekk hvis du mener det er riktig å ha på dit du skal! Regelen er at du skal være skodd etter forholdene - ikke etter kalenderen. Derfor skal du heller ikke få bot selv om piggdekkene er på før den offisielle fristen.

I praksis skal du selvfølgelig bruke vinterdekk/piggdekk hvis det er reell fare for at det er glatte veier og det er det jo mange steder til fjells nå. Her ligger det selvfølgelig et element av skjønn og jeg ser ikke bort fra at noen bruker fjelltur som en hvit løgn hvis de blir stoppet. Men det er nok unntakene - jeg tror de fleste tenker som deg og ikke legger om før det er nødvendig.

Jeg kan heller ikke tenke meg at noen vil kreve at du skal ha med deg piggdekkene i bagasjerommet og først legge om når du kommer til glatte veier. Her kan du med god samvittighet legge om hjemme før du drar til fjells.

Husk å sjekke lufttrykk og mønsterdybde og å dra til mutrene etter å ha kjørt litt, det er det dessverre mange som glemmer.

Lykke til med fjelltur!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar