0

Har nettopp bestilt meg en spiller ny xc70.den går originalt på 17 tommere.min kommer med kule 18 toms felger ( merac' heter visst felgen ) , og ditto

spurt 2011-02-25 23:24:50 +0100

Hei Benny !

Har nettopp bestilt meg en spiller ny XC70. Den går originalt på 17 tommere. Min kommer med kule 18 toms felger ( Merac' heter visst felgen ) , og ditto bred og noe lavere gummi på sommerhjul. Kan jeg også kjøre XC70 rimelig stabilt på 18 toms VINTERDEKK ? Dvs. jeg lurte på å kjøpe et sett 18 toms vintergummi, og legge om... ( spare investeringen i et ekstra 18 toms felgsett, en stund ? )
Jeg vet at enkelte biler er følsomme for ( for ) brede vinterdekk. Men f.eks BMW lever jo glatt 18 toms dim. på vinterhjul, uten å kommentere overfor kunden i det hele tatt. Er det slik at enkelte biler bedre "aksepterer" å gå på bredere dekk-dimensjon ? Hva ville du skodd min nye Volvo med av vintergummi ?

Hilsen Hans Christian

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-03-29 11:21:44 +0100

Hei. Uten å kalle meg ekspert er min erfaring etter å ha kjørt bil siden 1974 at det på norske veger lønner seg å ha litt gummi og luft mellom felgen og vegen. De senere år har jeg merket meg at 17 og 18\" felger er blitt mer vanlig, samtidig kan vi lese og se at slitasje og skader på understell og felger er blitt mer vanlig. Jeg har en 2006 mod XC70 med 16\" felger med vinterdekk og det samme for sommerdekk og har gode erfaringer med det. Jeg ser at det kan være mange fordeler med f eks 17\" og 18\" felger og lavere profil, men hver gang jeg treffer et av de norske slaghullene er jeg glad jeg ikke har lavprofil. Jeg mener bilselgerne her i for stor grad forsøker å selge 17\" og 18\" felger uten at den vanlige mann har behov for det. Mange japanske biler kommer med 17 eller 18\" felger i en pakke dersom du f eks ønsker skinn. Dette fungerer sikkert ok på gode veger nede i Europa, men i Norge mener jeg en pga komforten er best tjent med opptil 16\" på de fleste personbiler som er i daglig bruk. .

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger